Meteoroloji peş peşe uyardı! İstanbul dahil tüm Türkiye’de etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden peş peşe uyarılar geldi. İstanbul dahil tüm Türkiye'de sağanak yağışlar etkili olacak. AKOM’dan da akşam saatlerinde yeni uyarı yapıldı.

Meteoroloji peş peşe uyardı! İstanbul dahil tüm Türkiye’de etkili olacak

Türkiye genelinde Salı sabah saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı sistem etkisini göstermeye başlıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyredeceğini ancak bahar yağmurlarının şiddetli geleceğini duyurdu. Meteorolojinin hemen ardından AKOM’dan da İstanbul için önemli bir uyarı geldi mi hocam İstanbul'da yaşayanlar dikkat, Yarın sabah saatlerinde çok kuvvetli yağış geliyor. Peki hava durumu nasıl olacak? İstanbul'da yağış kaç gün sürecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahminleri yayınlandı. Yapılan değerlendirmelere göre yurdun Doğu kesimlerinde ve Marmara Bölgesi'nde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Diğer bölgelerde ise hava açık ve az bulutlu olarak seyredecek. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayları beklenirken aynı zamanda pus ve Sis bekleniyor. Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise Çığ tehlikesi devam ediyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre Yarından itibaren Marmara ve Ege'de kuvvetli yağış etkili olacak. Yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Özellikle Çanakkale'nin Kuzey kesimleri ve Trakya'da kuvvetli yağış görüleceği bildirildi. Aynı zamanda yağış alan bölgelerde toz taşınımı da görülebilir. Rüzgar ise güneyi yönlerden ve kuvvetli esecek.

METEOROLOJİDEN TOZ TAŞINIMI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çarşamba günü Yurdum iç ve batı kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ege'nin kıyı kesimlerinde yağışlar kuvvetli olacak. Yine çarşamba günü rüzgar ortada Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olacak. Güneydoğu Doğu Anadolu'nun batısında ve iç kesimlerinde ise toz taşınımı görülebilir.

meteoroloji-uyari-1.jpg

İSTANBUL İÇİN AKOM’DAN DA UYARI GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelerde İstanbul'da salı gününden itibaren başlayan yağışların Bir hafta boyunca devam edeceği bildirildi. İstanbul için bir uyarıda AKOM'dan geldi. Akşam saatlerinde yapılan uyarıda İstanbul'da bu hafta boyunca Havanın çok bulutlu ve sağanak yağışlı olacağı ifade edildi. Sıcaklıkların Öğle saatlerinde 18 dereceye kadar yükseleceğinin öngörüldüğü açıklamada yayın sırasında vatandaşların tedbirlere dikkatli olmaları istendi.