Meteoroloji uyardı! O illere gök gürültülü sağanak yağış geliyor

Meteorolojiden son dakika sağanak yağış uyarısı geldi. O illerde yağışlar kuvvetli ve gök gürültülü olacak.

Meteoroloji uyardı! O illere gök gürültülü sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden sağanak yağış uyarısı yapıldı. Özellikle Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz bölgelerinde yağışlar kuvvetli ve gök gürültülü olacak. Hava sıcaklıkları ise 2 ila 4 derece arasında artarak mevsim normallerine çıkacak.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı yeni değerlendirmelere göre Bugün Türkiye genelinde hava parçalı ve az bulutlu olacak. Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu Bölgesi, orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile, Siirt, Diyarbakır, Batman, Samsun, Kastamonu, Bartın ve Adana çevrelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARI ARTIYOR

Diğer yandan uzun süreden beri mevsim normallerinin altında seyreden Hava sıcaklıklarında da artış var. Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre sıcaklıklar Yurt genelinde 2 ila 4 derece arasında artacak.

Meteoroloji, rüzgarın ise bugün genellikle Kuzeyli yönlerden ve yurdun güneye kesimlerinde ise Güney ve batılı yönlerden hafif ve ara sıra orta şiddetli eseceğini bildirdi. Yağış alan bölgelerde ise yer yer kuvvetli Rüzgar görülebilir.