Meteoroloji'den KIRMIZI ALARM! Şiddetli sağanak, kar ve fırtına için saat verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kırmızı alarm verdi. Bugün tam 10 ilde şiddetli sağanak, kar ve fırtına bekleniyor. Son dakika saat verilerek uyarı yapıldı.

Meteoroloji'den KIRMIZI ALARM! Şiddetli sağanak, kar ve fırtına için saat verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kırmızı alan verdi. Tam 10 il için peş peşe uyarı yapıldı. Önümüzdeki 24 saatte birçok ilde şiddetli sağanak kar ve fırtına bekleniyor. Özellikle Başkent Ankara ve İç Anadolu Bölgesi'nde yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olacağı belirtilirken buzlanma ve don gibi olaylara karşı da vatandaşların tedbirli olmaları istendi. Meteoroloji 21 Mart 2024 hava durumu tahminleri haberimizde…

METEOROLOJİDEN 10 İL İÇİN ŞİDDETLİ YOĞUŞMA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Yayınlanan son hava durumu tahminlerine göre Türkiye genelinde hava bugün parçalı ve çok bulutlu olacak. Ege Bölgesi'nin kuzeydoğusu, Marmara, Antalya çevreleri ve Doğu Akdeniz ile Karadeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bugün yağış bekleniyor. Gün boyunca yurdun büyük bölümü yağışlı olacak.

O BÖLGELERDE KAR YAĞIŞI GÖRÜLECEK

Sabah saatlerinde Başkent Ankara'da kar yağışı etkisini gösterdi. Güneydoğu Anadolu'da da yine iç kesimlerde kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor. İç Anadolu Bölgesi'nde bazı illerde yine Karla Karışık Yağmur ve kar görülecek.

SAĞANAK YAĞIŞ SIRASINDA OLUŞABİLECEK OLUMSUZLUKLARA DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun Güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda bugün beklenen sağanak yağışların kuvvetli olmasının beklendiği belirtildi. Yapılan uyarılarda bu bölgelerde yaşayan vatandaşların sağanak yağış sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi.

Meteorolojiden yapılan açıklamada gün boyunca yağışların devam edeceği belirtilirken Cuma günü akşam saatlerinde ise birçok bölgede yağışların etkisini kaybedeceği vurgulandı.

BUGÜN İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

Mega kent İstanbul'da hava durumu da merak ediliyor. 21 Mart İstanbul hava tahminlerine göre hava sıcaklığı artacak. Hava sıcaklığının 3 derece Daha yükselmesi ve gün boyunca 11 derece olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan değerlendirmelere göre İstanbul'un bazı ilçelerinde de bugün yağış görülebilir.