Meteorolojiden o iller için kritik uyarı! Gök gürültülü sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 14 Nisan hava durumu tahminleri paylaşıldı. MGM bazı iller için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.

Meteorolojiden o iller için kritik uyarı! Gök gürültülü sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika 14 Nisan hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Meteorolojiden bazı iller için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Yağış beklenen iller, Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya, Erzurum, Tokat, Kars, Samsun, Mersin, Hatay, Antalya ve Adana oldu. Yağış beklenen iller dışındaki diğer bölgelerde havanın açık ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Meteorolojik verilere göre hava sıcaklıkları Yurt genelinde artmaya devam edecek.

METEOROLOJİDEN O İLLER İÇİN YAĞIŞ UYARISI

14 Nisan 2024 Pazar hava durumu tahmin raporu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. Yayınlanan yeni rapora göre Türkiye'nin kuzey ve Doğu kesimlerinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğu Karadeniz, Toroslar Mevkii, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Doğu Anadolu'nun kuzeyi Birgül Malatya ve Ordu çevreleri ile Sabah saatlerinde Samsun'un doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yurdun diğer bölgelerinde hava parçalı ve az bulutlu olacak. Gece ve Sabah saatlerinde yurdun batı ve iç kesimlerinde ise pus ve yer yer sis görülecek. Ayrıca artık karların erimeye başladığı Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda ise çığ tehlikesi uyarısı yapıldı.

HAVA SICAKLIKLARI ARTMAYA DEVAM EDECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre yurt genelinde hava sıcaklıkları artmaya devam edecek. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.