Mevsimin ilk karı başladı! İlk kare geldi

Soğuk havalar son birkaç günde iyiden iyiye kendisini hissettirirken yurdun birçok kesiminde yağışlı hava etkili oluyor. Sağanak yağışla birlikte kuvvetli fırtınanın da etkili olduğu 18 Kasım günü bir ilimize mevsimin ilk karı düştü.

Mevsimin ilk karı başladı! İlk kare geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden günlerdir peş peşe gelen uyarılar sonrasında yurt genelinde sağanak yağış etkili olmaya başladı. Ankara, İstanbul, İzmir başta olmak üzere yurdun pek çok kesiminde sağanak yağış ve fırtına etkisini gösterirken Kocaeli’ye ise mevsimin ilk karı düştü. Kocaeli’nin kış turizmi ile ünlü olan ilçesi Kartepe’nin zirvesine mevsimin ilk karı yağdı. Kar yağışıyla birlikte ilk kare de geldi.

KARTEPE’NİN ZİRVESİNE MEVSİMİN İLK KARI DÜŞTÜ

Kış turizminin önemli noktalarından biri olan Kocaeli’nin Kartepe ilçesinin zirvesine mevsimin ilk karı düştü. Yurt genelinde sağanak yağış ve kuvvetli fırtına etkisinin sürdürürken Karetepe’de kar yağışı görüldü. Bölgede hava sıcaklığının 8 derece ölçüldüğü kaydedildi. Kartepe, kar yağışı ile birlikte beyaza büründü.

İLK KARE GELDİ

Kar yağışıyla birlikte bölgeden ilk kare de geldi. Araçların üstünü kaplayan beyaz örtüyü fotoğraflayanlar araçların üzerine mevsimin ilk karının düştüğü tarih olan 18 Kasım 2023’ü not etti.

mevsimin-ilk-kari-basladi-ilk-kare-geldi.jpg

BELEDİYE EKİPLERİ SAHADA

Öte yandan kar yağışı ile birlikte Kocaeli Büyükşehir ve Kartepe Belediyesi karla mücadele ekiplerinin de yolların kapanmaması ve ulaşımda aksamalar olmaması için saha çalışmalarına devam ediyor.