MGM sarı kodlu uyarı yayınladı! Geri dönüyor, tedbirinizi alın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kritik uyarı yayınladı. O illerde yağış ve fırtına geri dönüyor. Mutlaka tedbirinizi alın.

MGM sarı kodlu uyarı yayınladı! Geri dönüyor, tedbirinizi alın

Meteoroloji 2 Aralık 2023 hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Yayınlanan yeni hava durumu tahminlerine göre İstanbul'un da aralarında bulunduğu tam 4 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Meteorolojiden yapılan uyarıda yağış ve fırtınanın geri döneceği bildirildi. İşte meteoroloji hava durumu tahminleri…

Türkiye genelinde son iki haftadır kış kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Fırtına ve yağışlar nedeniyle Can kayıpları da yaşandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son birkaç gündür yüksek seyreden hava sıcaklıkları sonrası yeni bir kritik uyarı yayınladı. Meteorolojiden İstanbul'un da aralarında bulunduğu 4 il için sarı kodlu uyarı verirdi.

METEOROLOJİDEN YENİ UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre rüzgar İstanbul'da bugün etkili olacak. Güney ve güneybatı yönlerden kısa süreli fırtına beklenirken rüzgarın hızının saatte 75 kilometre saate kadar yükseleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü beklenen fırtına nedeniyle İstanbul için sarı kodlu uyarı yaptı.

İSTANBUL VALİLİĞİ DE UYARI YAYINLADI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul Valiliği de bir uyarı yayınladı. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada beklenen fırtına nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi. Valilik açıklamasında fırtına sırasında ulaşımda aksama, Çatı uçması, soba ve doğalgaz zehirlenmesi gibi olumsuzlukların yaşanabileceği belirtildi. Bu nedenle vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları çağrısında bulunuldu.

Ayrıca İstanbul'da beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle Deniz ulaşımında da aksamalar var. Bugün yapılması planlanan bazı seferler iptal edildi.