MGM'den 21 İl İçin SARI KODLU Alarm! Sağanak Yağış ve Fırtına Bir Arada Geliyor

MGM’den kritik uyarı yayınlandı. Tam 21 il için sarı kod verildi. Aynı anda sağanak yağış ve fırtına geliyor. İşte Meteoroloji son dakika hava durumu uyarısı…

MGM'den 21 İl İçin SARI KODLU Alarm! Sağanak Yağış ve Fırtına Bir Arada Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava durumu tahminleri yayınlandı. MGM’den yapılan açıklamada tam 21 il için uyarı yapıldı. Sağanak yağış, fırtına bir anda vuracak. Başta İstanbul olmak üzere bir çok ilde yağış etkisini gösterecek. Meteoroloji’den yapılan açıklamada yağış ve kuvvetli fırtına esnasında ağaç ve direk devrilmesi, soba zehirlenmesi ve diğer olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. İşte Meteoroloji, İstanbul, Ankara ve İzmir dahil son dakika hava durumu uyarıları…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre yurdun Batı kesimlerinde havaya ayağı çok bulutlu olacak. Batı Akdeniz kıyıları, Ege ve zamanla Marmara'nın batısında ise sağanak yağış bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yer yer sis ve pus hadisesi beklenirken aynı zamanda Çığ tehlikesi de bulunuyor.

mgm-uyari-1.jpg

MARMARA VE EGE BÖLGESİNE UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara ve Ege bölgesi için ise fırtına uyarısı yaptı. Fırtınanın akşam saatlerine doğru etkisini kaybetmesi beklenirken Rüzgar sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi. Başta İstanbul olmak üzere Marmara ve Ege'de birçok ilde kuvvetli Lodos görülebileceğini belirten meteoroloji, Lodos nedeniyle ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ve ağaç ve direk devrilmesine karşı tedbirli olunmasını istedi.

HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Meteoroloji verilerine göre hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yurt genelinde sıcaklık mevsim normallerinin üstünde seyredecek. Rüzgar ise genellikle güneye ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek. Kıyı Ege ve Marmara'nın batısında ise Güneyli yönlerden yer yer kuvvetli Rüzgar bekleniyor.

mgm-uyari-2.jpg

METEOROLOJİDEN 21 İL İÇİN SARI KODLU UYARI YAPILDI

Diğer yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tamir 21 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Meteorolojinin verilerine göre bugün sarı kodlu uyarı verilen iller şöyle:

Ağrı, Artvin, Balıkesir Bitlis, Bursa, Çanakkale, Edirne, Erzurum, Giresun, Hakkari, İstanbul, Kars, Kırklareli, Muş, Rize, Tekirdağ, Trabzon, Van, Şırnak, Ardahan ve Iğdır.