MGM'den Kritik Uyarı O İllere Geldi! Kara Kış Resmen Yeniden Başlıyor

Meteoroloji son dakika uyardı. O iller için kış geri dönüyor. Hava sıcaklıkları düşüyor.

MGM'den Kritik Uyarı O İllere Geldi! Kara Kış Resmen Yeniden Başlıyor

Meteoroloji’den o illere uyarı geldi. Hafta sonu, kara kış resmen geri dönüyor. Türkiye’nin bir çok ilinde beklenen yağışlar başlıyor. Hava sıcaklıkları da düşecek. Hazır olun, kara kış resmen geri dönüyor. İşte Meteoroloji’den il il hava durumu uyarısı…

Meteoroloji’den kritik uyarı geldi. Kara kış hafta sonu geri dönüyor. Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Eskişehir, Sivas ve Van çevrelerinde hava sıcaklıkları düşecek, yağışlar geri dönecek. Özellikle hafta sonu planı yapanlar tedbirli olsun. İşte yağış beklenen iller ve yeni hava durumu tahminleri…

mgmden-kritik-uyari-o-illere-geldi-kara-kis-resmen-yeniden-basliyor-1.jpg

O İLLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT

Türkiye genelinde hava durumu değişkenlik göstermeye devam ediyor. Özellikle yağışların etkili olacağı Kıyı Ege, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale ve Edirne'nin güneyi ile Balıkesir'in kuzey ve batı kesimleri dikkat çekiyor. Bu bölgelerde yer yer kuvvetli yağışların yaşanabileceği belirtiliyor, bu nedenle olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusundaki yüksek rakımlı bölgelerde çığ riskinin mevcut olduğu bildirilirken, Güneydoğu Anadolu'da ise toz taşınımı bekleniyor. Bu durum, bölge sakinleri için dikkat gerektiren bir başka meteorolojik olgu olarak öne çıkıyor.

mgmden-kritik-uyari-o-illere-geldi-kara-kis-resmen-yeniden-basliyor-2.jpg

SICAKLIK 10 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'in belirttiğine göre, İstanbul'da sıcaklıkların 10 derece birden düşmesi bekleniyor ve hafta sonu İstanbul dahil olmak üzere 5 ilde kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının Karadeniz'de 3-5 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor. Ancak, yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin edilmekte.

Vatandaşların, özellikle belirtilen riskli bölgelerde daha fazla dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları öneriliyor. Yağmur, fırtına ya da toz taşınımı gibi durumlar için hazırlıklı olmak, olası olumsuz etkileri en aza indirgeyebilir.