Milli yas nedeniyle Türkiye’de bayraklar yarıya indirildi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin ve beraberindeki heyetin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye’de milli yas ilan edildi. Milli yas nedeniyle bugün Türkiye’de bayraklar yarıya indirildi.

Milli yas nedeniyle Türkiye’de bayraklar yarıya indirildi

Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyet için Türkiye’de 1 günlük milli yas ilan edildi. Cumhurbaşkanı Re cep Tayyip Erdoğan, dünkü Kabine toplantısında kazada hayatını kaybeden Reisi ve beraberindeki heyet için 1 günlük milli yas ilan edildiğini duyurmuştu. İlan edilen milli yas dolayısıyla Türkiye’de 21 Mayıs 2024 Pazartesi (bugün) bayraklar yarıya indirildi.

TÜRKİYE'DEN 1 GÜNLÜK MİLLİ YAS KARARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrasında kameralar karşısına geçmiş ve önemli açıklamalarda bulunmuştu. Kürsüden yaptığı konuşmada gençlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm şehitleri rahmetle andı. Konuşmasında gündeme dair önemli başlıklara değinen Erdoğan, helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyet için Türkiye'de 1 günlük milli yas ilan edildiğini duyurdu.

milli-yas-nedeniyle-turkiye-de-bayraklar-yariya-indirildi.jpg

İHA'LARIN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Yaklaşık üç saat süren Kabine toplantısı sonrasında kaöuoyuna önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesi ile ilgili de milli yas kararını duyurdu. Türkiye'de 1 günlük milli yas ilan edildiğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kabine toplantımızda, İran halkının yaşadığı derin acıyı paylaşmak üzere ülkemizde bir günlük milli yas ilan edilmesini kararlaştırdık.' dedi. Konuşmasında İHA'ların önemine vurgu yapan Erdoğan, 'Bayraktar Akıncı TİHA, İranlı kardeşlerimizin talebi üzerine arama kurtarma çalışmalarında aktif görev üstlendi. Bölgede 7,5 saat arama tarama faaliyeti yaptı. Görevini başarıyla tamamladıktan sonra da ülkemize döndü. Savunma sanayimizin ülkemizdeki belli çevreler tarafından sık sık hedefe konulduğunu biliyoruz. Özveriyle çalışan savunma şirketlerimize ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum.' dedi.