Naci Görür Gemlik depremi sonrası uyardı! İstanbul’da da hissedilmişti

Dün Bursa’nın Gemlik ilçesinde hissedilen bir deprem meydana gelmişti. AFAD, depremin büyüklüğünü 4.1 olarak ölçerken sarsıntı İstanbul başta olmak üzere diğer çevre illerden de hissedilmişti.

Naci Görür Gemlik depremi sonrası uyardı! İstanbul’da da hissedilmişti

Bursa’nın Gemlik ilçesinde meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından gözler uzman yorumlarına çevrildi. Uzmanlardan bazıları bu sarsıntının öncü olmadığını belirtirken Prof. Dr. Naci Görür’den ise önemli bir açıklama geldi. Deprem konusunda yaptığı açıklama ve uyarılarla sık sık gündeme gelen Naci Görür, dün Bursa’nın Gemlik ilçesinde yaşanan ve başta İstanbul olmak üzere diğer çevre illerden de hissedilen depremle ilgili yorumlarını dile getirdi ve ‘Bu fay yavaş yavaş stres biriktiriyor.’ dedi. İşte detaylar…

GEMLİK’TE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Türkiye’de deprem gerçeği sık sık kendisini hatırlatıyor. Dün bir deprem de Bursa’nın Gemlik ilçesinde yaşandı. Merkez üssü Gemlik ilçesi olan sarsıntının büyüklüğü 4.1 olarak ölçüldü. Depremin başta İstanbul olmak üzere diğer çevre illerde de hissedildiği öğrenildi. Depremin ardından gözler uzman isimlerin açıklamalarına çevrildi. Gemlik’te meydana gelen bu depremin öncü olup olmadığı merak edilirken uzman isimler bu konuyla ilgili yorumlarını paylaştı.

naci-gorur-gemlik-depremi-sonrasi-uyardi-bu-fay-stres-biriktiriyor-002.jpg

AHMET ERCAN: ÖNCÜ DEPREM OLDUĞU SÖYLENEMEZ

Gemlik’teki depremin ardından ilk açıklama Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan geldi. Bu depremin öncü deprem olduğunun söylenemeyeceğini belirten Ercan, ‘Bursa Gemlik Körfezi’nde 23 Şubat 2024 15.14’te M4,0 büyüklüğündeki deprem, olağan bir gerginlik boşalmasıdır. Öncü deprem olduğu söylenemez.’ dedi.

naci-gorur-gemlik-depremi-sonrasi-uyardi-bu-fay-stres-biriktiriyor-001.jpg

NACİ GÖRÜR: BU FAY YAVAŞ YAVAŞ STRES BİRİKTİRİYOR

Kandilli Rasathanesi’nin büyüklüğünü 4,0 olarak kaydettiği Gemlik’teki depremle ilgili bir açıklama da Prof. Dr. Naci Görür’den geldi. Depremle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yorumunu dile getiren Görür, ‘Gemlik Bursa’da 4,0 deprem meydana geldi. Deprem KAF’ın güney kolu, Gemlik Fayı üzerinde. Bu fay yavaş yavaş stres biriktiriyor. Son deprem 1857 yılında. Sevgiyle.’ ifadelerine yer verdi.

naci-gorur-gemlik-depremi-sonrasi-uyardi-bu-fay-stres-biriktiriyor.jpg