O gün kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Afrika çöl tozu geliyor

Son dakika haberi… Meteoroloji’den yeni uyarı yayınlandı. Afrika kökenli çöl tozu geliyor. O gün kapıyı camı sıkı sıkı kapatın.

O gün kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Afrika çöl tozu geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika yeni hava durumu tahminlerini paylaştı. 22 Mayıs hava durumu tahmin raporuna göre yurdumuza yeni bir toz taşınımı geliyor. Bu defa Afrika kökenli olan toz taşınımı nedeniyle vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istendi. Peki bugün hava nasıl olacak? 22 Mayıs yağış var mı? İşte Meteoroloji son dakika hava durumu tahminleri…

22 Mayıs hava durumu raporu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı. Yapılan son değerlendirmelere göre sıcaklıkların özellikle iç kesimlerde 2-4 derece arasında artacağı bildirildi. Bugün İç Anadolunun güneyi ile Doğu Anadolu’da ise yağış görülecek. Meteoroloji batı bölgelerin tamamını çöl tozuna karşı uyardı. İşte Meteoroloji il il hava durumu tahminleri…

TOZ TAŞINIMI UYARISI YAPILDI

Son dakika Meteoroloji yeni hava durumu tahminleri yayınlandı. Yapılan değerlendirmelere göre yurt genelinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Meteoroloji, yurdun batı şeridinin tamamında ise toz taşınımının etkili olacağını bildirdi. Toz taşınımı sırasında özellikle kronik hastalığı olanların tedbirli olmaları ve maske kullanmaları istendi.

BUGÜN YAĞIŞ VAR MI?

22 Mayıs bugün yağış var mı sorusu da yanıt buldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı illerde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Ankara’nın güney kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Ege, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi ile Eskişehir, Niğde, Karaman, Aksaray, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu çevreleri bugün yağışlı olacak.

SICAKLIKLAR DÜŞECEK Mİ?

Son dakika haberine göre bugün hava sıcaklıkları iç kesimlerde 2 ila 4 derece arasında artacak. Yurdun diğer bölgelerinde sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmezken mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.