O iller DİKKAT! Kritik uyarı geldi, yarın şiddetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Van ve Muş illerinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşlar, sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olmalı.

O iller DİKKAT! Kritik uyarı geldi, yarın şiddetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Van ve Muş illerinde yaşayan vatandaşları ilgilendiren önemli bir uyarıda bulundu. 21 Mayıs 2024 Salı günü öğle saatlerinden itibaren bu bölgelerde yerel olarak kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

YAĞIŞLAR NE ZAMAN ETKİLİ OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden yapılan açıklamada, Hakkari, Van’ın güney ve doğusu, Şırnak’ın doğusu ile Muş ve Bitlis'in kuzey ve doğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği belirtildi. Yağışların 21 Mayıs Salı günü öğle saatlerinden başlayarak, Çarşamba sabahı sona ereceği ifade edildi.

ALINACAK TEDBİRLER

Meteoroloji, sağanak yağışların oluşturabileceği olumsuz koşullara karşı vatandaşları uyardı. Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

YAĞIŞIN ETKİLİ OLACAĞI BÖLGELER

Açıklamaya göre, Hakkari, Van, Şırnak, Muş ve Bitlis illerinin belirli kesimlerinde yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Özellikle Van’ın güney ve doğusu, Şırnak’ın doğusu ile Muş ve Bitlis'in kuzey ve doğu bölgelerinde yoğun yağış bekleniyor. Vatandaşların yağışların olumsuz etkilerine karşı hazırlıklı olmaları önem arz ediyor.