O iller dikkat! Meteoroloji saat verdi: Yağış geliyor

Meteoroloji son dakika hava durumu tahmin raporu paylaşıldı. Peki bugün hava nasıl olacak? 27 Mayıs hava durumu tahminleri ve detaylar haberimizde…

O iller dikkat! Meteoroloji saat verdi: Yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 27 Mayıs 2024 hava durumu tahminlerini duyurdu. Türkiye genelinde Bugün hava yağışlı ve çok bulutlu olacak. Meteoroloji özellikle 12 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Sarı komutlu uyarı yapılan illerde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Afyonkarahisar çevresinde yaşayan vatandaşların bugün tedbirlere dikkatli olmaları istendi. İşte meteoroloji son dakika hava durumu tahminleri…

METEOROLOJİDEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

27 Mayıs hava durumu tahmin raporu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı hafta meteorolojiden paylaşılan son verilere göre bugün yurt genelinde birçok ilde sağanak yağış bekleniyor. Özellikle yağışların öğle saatlerinden itibaren iç kesimlerde kuvvetli olması beklenirken Afyonkarahisar ve İzmir çevreleri için kritik uyarı yapıldı. Bu illerde yağışlar gök gürültülü ve çok kuvvetli olacak.

BUGÜN O BÖLGELER DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre bugün yurdun büyük bölümü parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Karadeniz Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, İç Ege ve güney Ege, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Sakarya Kocaeli İstanbul Adıyaman Gaziantep Kilis çevrelerinde yağışların yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak şekilde olacağı tahmin ediliyor.

Özellikle orta Karadeniz'in hiç kesimleri, İç Anadolu Bölgesi, Afyonkarahisar, Kastamonu ve İzmir çevrelerinde yağışlar kuvvetli olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Güneydoğu Anadolu'nun batısı ve Doğu Akdeniz içinde toz taşınımı uyarısında bulundu.

12 İL İÇİN SARI KODLU UYARI VERİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 12 il için sarı kodlu uyarı verildi. Adıyaman, Kilis, Gaziantep Birgül Sakarya, İstanbul, Kocaeli, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz, iç Ege ve güney Ege bölgelerindeki iller bugün Dikkatli olsun.