Önce sağanak ardından KAR GELİYOR! Tarih belli oldu, hazırlıklı olun

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika yeni hafta hava durumu tahminleri yayınlandı. Bu hafta önce sağanak ardından kar geliyor. Hazırlığınızı yapın meteoroloji kar tarihini verdi.

Önce sağanak ardından KAR GELİYOR! Tarih belli oldu, hazırlıklı olun

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Yapılan yeni değerlendirmelere göre yurt genelinde önce sağanak yağış ardından da kar yağışı etkili olacak. Meteoroloji uzmanı Orhan Şen de bazı bölgeler için kuvvetli yağış ve çığ tehlikesi uyarısında bulundu. Peki bu hafta hava nasıl olacak? Hangi illerde kar bekleniyor? Meteoroloji son dakika hava durumu tahminleri haberimizde…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika açıklaması ile yeni haftanın hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Bu hafta yurt genelinde sağanak yağış ve kar yağışı bekleniyor. Aynı zamanda bazı illerde toz taşınımı da olacak. Peki bu hafta hava nasıl olacak? Hangi illerde kar yağışı var? Meteoroloji son dakika hava durumu tahminleri haberimizde…

METEOROLOJİ YENİ HAFTA HAVA DURUMU TAHMİNLERİ YAYINLANDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından haftalık hava durumu tahminleri son dakika olarak açıklandı. Yapılan değerlendirmelere göre bu hafta Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu, orta ve Doğu Karadeniz, Kastamonu ve Sinop çevreleri, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu , Antalya'nın içine Batı kesimleri, Kahramanmaraş, Akdeniz'in Toroslar kesiminde yağmur ve sağanak yağış bekleniyor.

hava-durumu-son-dakika-1.jpg

Meteorolojiden yapılan değerlendirmelere göre bu hafta Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, doğu Karadeniz'in iç kesiminin yüksekleri ve İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda ise Karla Karışık yağmur ve yer yer kar yağışı etkili olacak. Meteoroloji aynı zamanda Güneydoğu Anadolu Bölgesi için ise toz taşınımı uyarısında bulundu. Marmara ve iç kesimlerinde bu sabah ve Gece saatlerinde buzlanma bekleniyor. Aynı zamanda Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda ise yüksek kesimlerde Çığ tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklığı ise hafta boyunca mevsim normallerinde seyredecek. Kar yağışı alan bölgelerde sıcaklık mevsim normallerinin bir iki derece altına düşebilir.

METEOROLOJİ UZMANI ORHAN ŞEN İL İL UYARI YAPTI

Diğer yandan meteoroloji uzmanı Orhan Şen'den de bugün ve önümüzdeki günlerde beklenen Hava durumuna ilişkin yeni tahminler geldi. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Orhan Şen il il uyarı yaptı. Ünlü meteoroloji uzmanı, bugün İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu, Akdeniz'in iç kesimlerinde yağış beklendiğini belirtti.

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen açıklamasında Doğu Anadolu'da Karla Karışık Yağmur beklendiğini belirtirken diğer yerlerde ise hafif yağmur olacağını söyledi. Güneydoğu'da toz taşınımı Marmara'da fitre Doğu Anadolu Bölgesi'nde çığır eski olduğunu belirten Orhan Şen, sıcaklıkların Batı bölgelerde 1-2 derece artacağını fakat çarşamba günü başlayacak olan yağışla birlikte yeniden düşeceğini dile getirdi.