Oy kullanma saatleri! İstanbul, Ankara, İzmir oy kullanma başlangıç bitiş saati

Türkiye, yarın sabah Yerel Seçimler için sandık başına geçecek. Yerel Seçimlere sayılı saatler kalırken oy kullanma başlangıç ve bitiş saatleri de merak ediliyor. Yarın oy kullanma işlemi saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek araştırılıyor.

Oy kullanma saatleri! İstanbul, Ankara, İzmir oy kullanma başlangıç bitiş saati

31 Mart 2024 Pazar günü Yerel Seçimler için sandık başına geçilecek. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere tüm illerdeki seçim sonuçları merakla beklenirken oy kullanma saatleri de araştırılıyor. Vatandaşlar, oy kullanma işleminin saat kaçta başlayıp saat kaçta sona ereceğini merak ediyor. Peki, oy kullanma saat kaçta başlıyor? Oy verme işlemi saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? İstanbul, Ankara, İzmir’de oy kullanmaya saat kaçta başlanacak? Oy kullanma kaçta başlıyor? Oy kullanma ne zaman sona erecek? Oy kullanma saat kaçta bitiyor? İşte tüm detaylar…

YEREL SEÇİME SAATLER KALDI

Türkiye, Pazar günü (yarın) Yerel Seçimler için sandık başına geçiyor. Yarın Türkiye genelinde oy kullanma işlemi gerçekleşecek. 81 il genelinde Milli Eğitime Bağlı okullarda sandıklar kuruldu ve seçim hazırlıkları tamamlandı. Yarın sabah oy kullanma işlemleri başlayacak ve akşam saatlerine kadar devam edecek. Vatandaşlar ise oy kullanma işlemlerinin saat kaçta başlayıp kaçta sona ereceğini araştırıyor.

OY KULLANMA SAAT KAÇTA BAŞLIYOR 2024?

31 Mart 2024 Pazar (yarın) gerçekleştirilecek olan Yerel Seçimlerde oy kullanma işleminin başlayacağı ve biteceği saatler belli oldu. Oy verme işlemi İstanbul, Ankara ve İzmir gibi batı illerinde saat 08.00-17.00, doğu illerinde ise saat 07.00-16.00 arasında gerçekleşecek.

oy-kullanma-saatleri-istanbul-ankara-izmir-oy-kullanma-baslangic-bitis-saati.jpg

Yerel Seçimlerde oy verme işleminin 1 saat erken başlanıp erken tamamlanacağı iller şöyle;

- Adıyaman

- Ağrı

- Artvin

- Bingöl

- Bitlis

- Diyarbakır

- Elazığ

- Erzincan

- Erzurum

- Gaziantep

- Giresun

- Gümüşhane

- Hakkari

- Kars

- Malatya

- Kahramanmaraş

- Mardin

- Muş

- Ordu

- Rize

- Siirt

- Sivas

- Trabzon

- Tunceli

- Şanlıurfa

- Van

- Bayburt

- Batman

- Şırnak

- Ardahan

- Iğdır

- Kilis