Özel sektöre Ramazan Bayramı tatili kaç gün 2024? Özel sektöre bayram tatili 9 gün mü?

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği Ramazan Bayramı tatili ile ilgili açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Bayram tatili süresi merak edilirken Erdoğan, bu akşam yaptığı açıklamada bayram tatilinin 9 güne uzatıldığını duyurdu.

Özel sektöre Ramazan Bayramı tatili kaç gün 2024? Özel sektöre bayram tatili 9 gün mü?

Mübarek Ramazan ayında oruç ibadetleri yerine getirilirken Ramazan ayının hemen arkasından idrak edilecek olan Ramazan Bayramı’nın tarihi ve bayram tatili ile ilgili merak edilen sorular da yanıt buluyor. Bayramda memleketine gidecek, ailesini ziyaret edecek olanlar, bayram tatiline çıkacak olanlar bayram tatili süresini araştırıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne uzatıldığını duyurdu. Peki, Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı tatili kimlere 9 gün? Özel sektöre Ramazan Bayramı tatili kaç gün 2024? Özel sektöre bayram tatili 9 gün olacak mı? İşte tüm merak edilenler…

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KARARI

Bugün katıldığı iftar programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geri sayımın devam ettiği Ramazan Bayramı ile ilgili de alınan tatil kararını duyurdu. Bayram tatilinin uzatıldığını duyuran Erdoğan, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne uzatıldığını kamuoyuyla paylaştı. Pazartesi ve Salı günlerinin de bayram tatiline eklendiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan’da başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum. Salı günkü yarım günü ve Pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza 9 günlük rahatça değerlendirebilecekleri bir vakit verdik.’ dedi.

ozel-sektore-ramazan-bayrami-tatili-kac-gun-2024-ozel-sektore-bayram-tatili-9-gun-mu.jpg

ÖZEL SEKTÖRE BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN?

Bu açılama sonrasında gözler özel sektöre çevrildi. Özel sektörde çalışanlar da bayram tatiliyle ilgili araştırmalara başladı. Arama motorlarında ‘Özel sektöre bayram tatili kaç gün?’, ‘Özel sektöre bayram tatili 9 gün olur mu?’ şeklinde sorular yer almaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı tatili ile ilgili açıklamasında ‘Genel olarak özel sektörümüzün de böyle bir yaklaşıma sahip olduğunu biliyoruz.’ ifadelerini kullandı. Özel sektör çalışanları da işverenlerinin izin vermesi durumunda 9 günlük tatilden yararlanabilecek.