PTT ve IBAN'dan 7608 TL destek ödemesi yatacak! 15 Mart'ta ödemeler başlıyor

PTT ve IBAN’dan 7.608 TL destek ödemesi için açıklama geldi. Ödemeler 15 Mart'ta hesaplara yatmaya başlıyor. Aile Bakanlığı bu ödemeyi karşılıksız ve geri ödemesiz olarak sağlıyor.

PTT ve IBAN'dan 7608 TL destek ödemesi yatacak! 15 Mart'ta ödemeler başlıyor

PTT ve IBAN'dan 7608 TL destek ödemesi yatacak! 15 Mart'ta ödemeler başlıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından mart ayı sosyal yardım ve destek ödemesi tarihleri verildi. Özel durumu olan ve bakanlıktan yardım alan vatandaşlar 15 Mart'tan itibaren ödemelerine kavuşuyor. PTT ve IBAN’dan yapılacak ödemeler için rakamlarda belli oldu. Özellikle evde bakım maaşı mart ayı ödeme takvimini merak edenler Hemen baksın. Mart ayı evde bakım maaşı ödemeleri o tarihten itibaren başlıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik başlattığı sosyal yardım ödemeleri Mart ayında da devam ediyor. Özel durumu olan vatandaşların yönelik sunulan ödemelerden biri de evde bakım maaşı oluyor. 2024 yılı itibariyle 7.608 TL'ye yükselen evde bakım maaşı mart ayı ödeme takvimi belli oldu. Bakanlık son dakika olarak duyurdu. 15 Mart'tan itibaren PTT ve IBAN’dan hak sahiplerinin hesaplarına ödemeler geçecek. Peki kimler evde bakım maaşı alabilir? Evde bakım maaşı başvuru şartları neler? Aile Bakanlığı son dakika evde bakım maaşı ödeme takvimi ve detaylar haberimizde…

AİLE BAKANLIĞI MART AYI EVDE BAKIM MAAŞI ÖDEME TAKVİMİ AÇIKLANDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir son dakika açıklaması yaparak mart ayı evde bakım maaşı ödeme takvimini duyurdu. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olup başkasının bakımına muhtaç olan kişilere bakan yakınlarına sağlanan evde bakım maaşı Mart 2024 ödemeleri 15 Mart tarihinden itibaren başlıyor. Aile Bakanlığı tarafından verilecek olan evde bakım maaşı ödemeleri her gün yayınlanan evde bakım maaşı yatan iller listesinin doğrultusunda yapılacak. Evde bakım maaşı ödemelerinden yararlanılan vatandaşlar aile Bakanlığından ya da e-devlet'ten ödeme takvimini takip edebilecek. 15 Mart'ta başlayan evde bakım maaşı ödemeleri 31 Mart tarihinde sona erecek.

PTT VE IBAN'DAN ÖDEME YAPILACAK

2024 evde bakım maaşı miktarı Ocak ayı itibariyle gelen %49.25 zamdan sonra 7.608 TL'ye yükselmişti. Evde bakım maaşı ödemeleri hak sahiplerine Ziraat Bankası hesaplarından ya da PTT aracılığıyla yapılıyor. Başvuru sırasında Ziraat Bankası IBAN numarasını veren hak sahipleri ödemeleri banka hesabından alırken belirtme yani hak sahipleri ise PTT'den ödeme alıyor.

KİMLER EVDE BAKIM MAAŞI ALABİLİR?

Evde bakım maaşı almak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen başvuru şartlarını taşımak gerekiyor. Bu şartlar arasında muhtaçlık kriteri de yer alıyor. Hane içindeki kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması halinde sosyal yardım ödemesi bağlanıyor. Evde bakım maaşı almak için aranan özel kriterlerde var. Bunlardan biri ise bakıma muhtaç kişinin sağlık durumunu belgeleyen raporun tam teşekküllü bir hastaneden alınması. Bu şartları taşıyanlar başvuru işlemlerini e-devlet aracılığıyla ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yapabiliyor.