PTT'den Hane Başına 7200 TL Ödeme Verilecek! TC Kimlikle Giden Alıyor

PTT’den hanelere sosyal yardım müjdesi. 7200 TL devlet desteği verilecek. TC kimlik kartı ile giden alacak.

PTT'den Hane Başına 7200 TL Ödeme Verilecek! TC Kimlikle Giden Alıyor

Aile Bakanlığı, hane başına sosyal yardım ödemesi sunmaya devam ediyor. Mart ayı sosyal yardım ödemeleri başladı. Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bugün bir son dakika açıklaması yaparak, ödemelerin Ramazan öncesine çekildiğini duyurdu. Yaklaşık 4 milyon haneye TC kimlik numarası sonuna göre ödemeler yatacak. PTT’den yapılacak olan ödeme miktarı ise yıllık en az 7200 TL oluyor. Peki kimler aile destek ödemesi alabilir? Aile destek parası alma şartları neler? İşte aile yardımı başvuru şartları ve detaylar…

PTT’den hane başına karşılıksız ve geri ödemesiz devlet desteği verilecek. Aile Bakanlığı, bugün duyuru yaptı. Başvuru yapanlar en az 7200 TL ek ödeme alacak. TC kimlik numarasına göre yapılacak ek ödemeler için detaylar belli oldu. Peki kimler ödeme alacak? Aile destek ödemesi şartları neler, nasıl başvuru yapılır? İşte merak edilen aile destek ödemesi detayları…

DAR GELİRLİ AİLELERE DEVLETTEN DESTEK ÖDEMESİ

Dar gelirli ve muhtaçlık kriterinin altında olan aileler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bir çok farklı sosyal yardım ödemesi sunuyor. Bu ödemelerden biri de son iki yıldır, 4 milyon hanenin yararlandığı aile destek ödemesi oluyor. Aile yardımı olarak da bilinen bu ödemeler, belirli kriterler doğrultusunda veriliyor. Başvuru şartlarını taşıyanlar 12 ay boyunca düzenli ödeme alabiliyor.

emekliye-mujde-1-001.jpg

AİLE DESTEK ÖDEMESİ ŞARTLARI NELER?

Aile destek ödemeleri, muhtaçlık kriterine göre veriliyor. Başvuru sahibinin 18 yaşından büyük bir aile üyesi olması istenirken, hane içinde kişi başına düşen gelirin de asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. Sadece bu şartla sosyal yardım ödemesi yapılıyor.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Aile destek ödemesi için başvurular 2 şekilde yapılabiliyor. TC kimlik numarası ve şifre ile e-devlet girişi yaparak Aile Bakanlığı sekmesi altında bulunan “Sosyal Yardım Başvuru Formunu” doldurabilirsiniz. Ya da yaşadığınız ilde bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına giderek TC kimlik kartı ile başvurunuzu yapabilirsiniz.

HER AY HESAPLARA YATIYOR

Başvuru işlemlerini tamamlayanlar ve yapılan incelemeler sonucunda onay alanlar aile destek ödemesinden her ay düzenli olarak faydalanabiliyor. 12 ay süren aile yardımı ödemesi aylık en az 850, en fazla 1250 TL olarak ödeniyor. Yıllık ödenen en az miktar ise 7200 TL’ye kadar çıkıyor.