PTT'den Kurban Bayramı yardımı! İhtiyaç sahibi haneler için miktar belli oldu

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi haneler için Kurban Bayramı yardımı ödenecek. PTT'den ödenecek yardım miktarı açıklandı.

PTT'den Kurban Bayramı yardımı! İhtiyaç sahibi haneler için miktar belli oldu

PTT'den Kurban Bayramı yardımı! İhtiyaç sahibi haneler için miktar belli oldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmıyor. Bakanlık PTT aracılığıyla vatandaşlara Kurban Bayramı yardımı ödeyecek. Kurban Bayramı yardımı için verilecek miktar belli oldu. Peki Kurban Bayramı yardımı kimler alabilecek? PTT'den Kurban Bayramı yardımı almak için nasıl başvuru yapılır?

Dar gelirine ihtiyaç sahibi aileler için bayram öncesi Kurban Bayramı yardımı gibi ödeme fırsatı geliyor. Türkiye'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından milyonlarca haneye her ay düzenli olarak sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Yaklaşan Bayram öncesinde de ödemeler erkene çekiliyor. Bu yıl Kurban Bayramı Haziran ayının ortalarında kutlanacak. Aile Bakanlığı'nın sosyal yardım ödemeleri de normal şartlarda her ayın 15'inde başlıyordu. Ancak bu yıl Kurban Bayramı'nın ayın ortasına denk gelmesi nedeniyle bayram yardımı ödemeleri öne çekilecek. Peki kimler bayram yardımı alabilir? Aile Bakanlığı yardım ödemesi şartları neler?

AİLE BAKANLIĞINDAN YARDIM ALMAK İÇİN ARANAN ŞARTLAR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Yardım almak isteyen vatandaşların bakanlık tarafından aranan Şartları yerine getirmeleri gerekiyor. En önemli şart ise Bakanlığın aradığı hane geliri kriterine uygun olmak. Yani hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması şartı aranıyor. Bunun yanı sıra alacağınız yardımın özel şartları da olabiliyor. Örneğin engelli maaşı için ayrı şartları aranıyor, 65 yaş aile için ayrı şartlar isteniyor. Bu konuda özel bir gruba giriyorsanız Bakanlığın resmi internet sitesini ziyaret ederek sosyal yardım şartlarını öğrenebilirsiniz.

ÖDEMELER ÖNE ÇEKİLİYOR

Diğer yandan Haziran ayında emekli maaşı ödemelerinin öne çekileceği Geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Kurban Bayramı sonrasına denk gelen ödemeler bayramdan önce yatacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardım ödemeleri de normal şartlarda her ayın 15'inde başlıyordu. Haziran ayında ise bayramın bu tarihlere denk gelmesi nedeniyle ödemelerin Bayram öncesinde yapılacağı açıklandı.