Resmi Gazete’de Cemevi kararı! Artık Bakanlık karşılayacak

Resmi Gazete’de Cemevleri ile ilgili karar yer aldı. Resmi Gazete’nin yeni sayısında yer bulan kararla ilgili tüm detaylar araştırılırken yayımlanan yeni yönetmelik ile Cemevlerinin aydınlatma giderlerinin ödenmesi usul ve esasları belirlendi.

Resmi Gazete’de Cemevi kararı! Artık Bakanlık karşılayacak

Cemevleri ile ilgili alınan yeni karar Resmi Gazete’nin yeni sayısında yer buldu. Kısa sürede gündem olan ve tüm ayrıntıları araştırılan yönetmelik ile ilgili detaylar geldi. Resmi Gazete’de yer alan karara göre, Cemevlerinin aydınlatma giderleri Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinden ödenecek. Aydınlatma giderleri karşılanan Cemevleri her yıl İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından yerinde kontrol edilecek. İşte detaylar…

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete’nin yeni sayısında Cemevleri ile ilgili alınan karar da yer buldu. Resmi Gazete’de yer bulan karara göre, Cemevlerinin aydınlatma giderleri artık Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinden karşılanacak. Aydınlatma giderleri karşılanan Cemevleri, her yıl İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından yerinde denetlenecek. Yapılan kontrollerde Cemevi dışında kaldığı tespit edilen ve ticari amaçla kullanılan bölümlerin aydınlatma giderleri Bakanlık bütçesinden karşılanmayacak.

resmi-gazete-de-cemevi-karari-artik-bakanlik-karsilayacak.jpg

AYDINLATMA GİDERLERİNİN ÖDENMESİ İÇİN YAZILI TALEPTE BULUNULACAK

Yayımlanan yönetmelik ile ilgili detaylar belli oldu. Yayımlanan kararla Cemevlerinin aydınlatma giderlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinden ödenmesinde uygulanacak usul ve esaslar belirlendi. Buna göre; Alevilerin ve Bektaşilerin Cem erkanı yürüttükleri meydan adlı bölüm başta olmak üzere; kurban kesim yeri, aşevi, morg, gasilhane, görevli odası, taziye salonu ve diğer bölümlerden oluşan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı tarafından tespiti yapılan Cemevlerinin aydınlatma giderlerinin ödenmesi için Cemevi tarafından il müdürlüklerine yazılı talepte bulunulacak.