Saat 11.00-16.00 Arası Evden Çıkmayın! AKOM’dan kritik uyarı

AKOM’dan İstanbullular için kritik uyarı geldi. Yüksek sıcaklık nedeniyle saat 11.00-16.00 evde kalınması tavsiye edildi.

Saat 11.00-16.00 Arası Evden Çıkmayın! AKOM’dan kritik uyarı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere batı ve güney bölgeleri için yüksek sıcaklık uyarısı yaptı. Özellikle 11.00-16.00 saatleri arasında dışarıda bulunulmaması öneriliyor.

Afrika ve Basra kökenli sıcak hava dalgalarının Türkiye'yi etkisi altına almasıyla birlikte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM, İstanbulluları yüksek sıcaklıklara karşı uyardı. Yapılan son değerlendirmelere göre, sıcaklıkların 35 dereceyi aşması bekleniyor.

SAĞLIK VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

AKOM, özellikle sıcaklıkların en yüksek olduğu öğle saatlerinde, yani 11.00 ile 16.00 saatleri arasında, yaşlılar, hamileler, hastalar ve çocukların dışarıda bulunmamaları gerektiğini vurguladı. Vatandaşlara bol su tüketimi ve hafif giysiler giyme tavsiyesinde bulunuldu.

YANGIN RİSKİNE KARŞI DİKKAT

Sıcak ve kuru havanın etkisiyle orman yangını riskinin arttığına işaret eden AKOM, vatandaşları yangına karşı dikkatli olmaları konusunda uyararak, özellikle ormanlık alanlarda ateş yakılmaması gerektiğini belirtti. Yangın riskine karşı alınacak önlemler arasında izinsiz ateş yakmamak ve yangın gözetleme noktalarının uyarılarına uymak yer alıyor.