Sadece O Emeklilere 4500 TL İLAVE ZAM! İstisna Yapıldı, Resmen Açıklandı

O emeklilere müjde geldi. İstisna yapıldı, emekli maaşlarına 4500 TL ilave zam geliyor. Resmi açıklama ile tarihler de belli oldu.

Sadece O Emeklilere 4500 TL İLAVE ZAM! İstisna Yapıldı, Resmen Açıklandı

Sadece O Emeklilere 4500 TL İLAVE ZAM! İstisna Yapıldı, Resmen Açıklandı - Emekliye yeni zam müjdesi yolda. Ancak bu defa istisna yapıldı. Sadece o emeklilere zam geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Yeni emekli zammı ile ilgili detayları açıkladı. Milyonlarca kişinin merakla beklediği torba yasa maddeleri arasında emeklileri de ilgilendiren düzenlemeler bulunuyor. Özellikle 3600 ek gösterge ile 4C emeklisinin maaşları değişecek. Sadece mali değişikliği de değil aynı zamanda emeklilik ikramiyelerinde de artış olacak. 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?

TBMM'de görüşülen torba yasa maddeleri ile milyonlarca kişiye yeni müjdeler gelmeye devam ediyor. Torba yasa maddeleri arasında en önemli olanlardan biri de 3600 ek gösterge düzenlemesi. Memur ve memur emeklisini yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi ile milyonlarca memur ve emeklinin maaşları değişecek. Ayrıca memurların emeklilik ikramiyelerinde de çok önemli bir artış olacak. Peki 3600 ek gösterge son durum ne? 3600 ek gösterge son durum ne? 3600 ek gösterge TBMM’den geçti mi?

emekli-3600-ek-gosterge-zammi-1.jpg

EMEKLİYE TAM 4500 TL EKSTRA ZAM GELİYOR

7'den 77'ye milyonlarca vatandaşıyla ilgilendiren torba yasa maddeleri TBMM'de görüşülmeye devam ediyor. Torba yasa maddeleri arasında özellikle memur ve memur emeklisinin de yakından ilgilendiren bir düzenleme bulunuyor. 3600 ek gösterge düzenlemesi Artık tüm kademe memurlar için geçerli olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme ile birlikte 1. Kademeye gelmiş ve 30 yıllık hizmet süresini doldurmuş tüm memurların ek göstergesi 3600'e yükseltilecek. Bunu düzlenme ile beraber memurların emekli maaşlarına ve aynı zamanda emeklilik ikramiyelerine de önemli bir zam yapılacak. 3600 ek gösterge düzenlemesi ile memur emeklisinin maaşlarında en az 4.500 TL'lik bir artış bekleniyor.

EMEKLİLİK İKRAMİYELERİ 150.000 TL BİRDEN ARTACAK

Ayrıca memurların emeklilik ikramiyelerinde de ciddi bir artış yaşanacak. 3600 ek gösterge düzenlemesinin kabul edilmesiyle birlikte 1. Kademeye ulaşan ve 30 yıllık hizmet süresini tamamlayan memurların emeklilik ikramiyelerine gelecek zam tam 150.000 TL olacak. Yine çalışan memurların da ek gösterge artışı ile birlikte maaşlarında artış olması bekleniyor.

emekli-3600-ek-gosterge-zammi-2.jpg

3600 EK GÖSTERGE SON DURUM NE? TBMM'DEN GEÇTİ Mİ?

Milyonların heyecanla beklediği torba yasa maddeleri için mecliste görüşmeler devam ediyor. 3600 ek gösterge düzenlemesi de yaklaşık 5 milyon memur ve memur emeklisi tarafından yakından takip ediliyor. 3600 ek gösterge düzenlemesi henüz kabul edilmedi. Ancak şubat ayının ortalarında yani yerel seçimden hemen önce ek gösterge düzenlemesinin de hayata geçmesi bekleniyor.