Salı Günü 06.00’da Başlayacak Tam 5 Gün Sürecek! Kritik Uyarı Geldi, O İller DİKKAT

O iller için kritik uyarı yapıldı. Salı günü 06.00'da başlayacak 5 gün devam edecek. Vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Salı Günü 06.00’da Başlayacak Tam 5 Gün Sürecek! Kritik Uyarı Geldi, O İller DİKKAT

Yeni haftanın hava durumu tahminleri vatandaşlar tarafından merakla Takip ediliyor. Meteorolojiden ve meteoroloji uzmanlarından Salı günü ve sonrası için kritik uyarı geldi. Özellikle o illerde yaşayanlar tedbirli olsun. Çünkü tam 5 gün boyunca devam edecek sağanak yağış geliyor. Meteoroloji uzmanı Orhan Şen hava durumu ile ilgili çarpıcı tahminlerini açıkladı.

SALI GÜNÜ BAŞLAYACAK 5 GÜN SÜRECEK

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen yeni hafta hava durumuna ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Doğu Anadolu'da kar yağışının bu gece itibarıyla sona ereceğini belirten meteoroloji uzmanı, hafta başından itibaren sıcaklıkların Doğu Anadolu Bölgesi'nde 5-6 derece artacağını dile getirdi. Batı ve kuzey bölgeleri içinde uyarılarda bulunan Orhan Şen, Bahar havasının başlayacağını fakat salı gününden itibaren de Bahar yağmurlarının etkili olacağını dile getirdi. Salı günü erken saatlerde Yağmur yağışının başlayacağını belirten Profesör Doktor Orhan Şen 4-5 gün boyunca yağışların devam edeceğini ifade etti.

BUGÜN VE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Peki bugün ve yarın hava nasıl olacak yurtta hava durumu nasıl? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre yurdun iç doğu ve kuzey kesimlerinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile ordunun iç kesimlerinde ise aralıklı sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Yurdun diğer bölgelerinde hava açık ve az bulutlu olacak.

kritik-uyari-geldi-1.jpg

O BÖLGELERDE ÇIĞ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR

Yurt genelinde yağışlar genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek. Doğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise Karla Karışık Yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı beklenen bölgelerde gece ve Sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer Sis ve pus görülebilir. Ayrıca Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda ise Çığ tehlikesi devam ediyor.

BUGÜN HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre kuzey batı ve Güney kesimlerde hava sıcaklığı 1 ile 3 derece artacak. Hava sıcaklığı Batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyrederken iç ve Doğu bölgelerde ise mevsim normallerinin altında olacak.

10 MART 2024 BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre 10 Mart 2024 bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

Ankara: Parçalı bulutlu 10

İstanbul: Parçalı bulutlu 12

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 17

Adana: Parçalı bulutlu 20

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 21

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif sağanak yağışlı 10

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

Erzurum: Çok bulutlu, kar yağışlı 2

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı 13.