Savcılık Dilan Polat tahliye olsun demişti! İşte o gerekçeler

Kara para aklama suçlamasıyla 7 aydır tutuklu olan fenomen Dilan Polat ile ilgili olarak savcılık ilk kez 'tahliye edilsin' talebinde bulunmuştu.

Savcılık Dilan Polat tahliye olsun demişti! İşte o gerekçeler

Ulaşılan bilgilere göre Polat'ın intihar etme riski bulunuyor. Savcılık bu iddiaları Adli Tıp raporuna dayandırıyor. 5 Kasım'dan beri tutuklu olan Dilan Polat ve 15 şüpheli için aylık tutukluluk incelemesi yapıldı. Yapılan inceleme gün boyu devam etti. Hakim soruşturma savcısından görüş yazısı talep etti. Yani tahliye olup olmamaları yönünde fikrini aldı. Savcılık, Polat için ilk kez 'Tahliye edilsin' ifadelerini kullanmıştı.

savcilik-dilan-polat-tahliye-olsun-demisti-iste-o-gerekceler.jpg

7 AYLIK TUTUTKLULUK SÜRESİ YETER DENİLDİ
Ruhsal sorunlar yaşadığı ileri sürülen Dilan Polat'ın Adli Tıp'ta muayene edildiği belirtildi. Kurumun, 20 Mayıs'ta savcılığa rapor gönderdiği kayda geçti. Savcı gönderdiği görüş yazısında Adli Tıp'ın raporunda Polat için intihar riskinin tespit edildiğini bildirdi. Kanal D Haber'in haberine göre Adli Tıp raporunda Polat'ın yüksek güvenlikli sağlık kuruluşunda tedavi altına alınması gerektiği ve tedavisinin ardından cezaevi şartlarında infazına devam edebileceği kaydetti. Fakat savcı intihar riskini göz önünde bulundurarak Polat ile ilgili tahliye talebinde bulundu. Savcının tek gerekçesi Adli Tıp raporu olmadı. Kara para aklama, yasa dışı bahis, suç örgütü kurmakla suçlanan Polat hakkındaki delillerin büyük ölçüde toplandığı bilgisi aktarıldı. Polat'ın 7 aylık tutukluluk süresinin ise yeterli olduğu belirtildi.

savcilik-dilan-polat-tahliye-olsun-demisti-iste-o-gerekceler-001.jpg

Hakim ise MASAK raporunun tamamının gelmediğini belirterek Dilan Polat'ın delil karartabileceğini kaydetti. Adli Tıp raporundaki cezaevinde kalabilir kısmına dikkat çekerek tahliye talebini reddetti.