Seçim günü pazarlar kurulacak mı? Seçim günü pazarlar açık mı?

Seçim günü yasakları ve tüm merak edilenler arama motorlarında yer almaya devam ediyor. Seçim günü açık ve kapalı olan yerler merak edilirken bu soruların en başında ise Pazar yerleri yer alıyor.

Seçim günü pazarlar kurulacak mı? Seçim günü pazarlar açık mı?

Bugün 2024 Yerel Seçimleri için sandık başına geçiliyor. 81 il genelinde oy kullanma işleminin gerçekleşeceği 2024 Yerel Seçimlerinde sabah saatleriyle birlikte başlayacak olan oy kullanma işlemi akşam saatlerine kadar devam edecek. Batı illerinde saat 08.00-17.00, doğu illerinde ise saat 07.00-16.00 arasında oy verme işlemi sürecek. Peki, seçim günü pazarlar kuruluyor mu? Seçim günü Pazar yerleri açık mı, kapalı mı? 31 Mart seçimlerinde Pazar yerleri açık olacak mı? Seçimde Pazar kurulur mu? İşte tüm merak edilenler…

SEÇİM GÜNÜ PAZAR YERLERİ AÇIK MI?

31 Mart 2024 Pazar (bugün) yapılacak olan Yerel Seçimler dolayısıyla açık/kapalı olacak yerler vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Seçim günü açık olan ve kapalı olan yerler merak ediliyor. Merak edilenlerin başında ise Pazar yerleri geliyor. Seçim günü Pazar yerleri açık mı, kapalı mı sorusuna yanıt aranıyor. 31 Mart Pazar günü (bugün) Mahalli İdareler Seçimlerinin yapılacağı gün Pazar yerleri, marketler ve benzeri yerler açık olacak.

secim-gunu-pazarlar-kurulacak-mi-secim-gunu-pazarlar-acik-mi.jpg

SEÇİM GÜNÜ KAPALI OLACAK YERLER

Vatandaşlar seçim günü kapalı olacak yerleri ve yasakları da merak ediyor. Seçim günü saat 06.00’dan gece 24.00’e kadar alkollü içki satışı yasak olacak. Emniyeti ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında yerleşim yerlerinde kimse silah taşımayacak. Seçim gününde internet kafe, kahvehane, kıraathane gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda ise sadece yemek verilebilecek. Seçim günü saat 18.00’den sonra düğünler yapılabilecek.