SGK Erken Emeklilik Yaş, Gün, Prim Tablosu SİL BAŞTAN! EYT'siz Yeni Liste Yayınlandı

Erken emeklilik sistemi sil baştan yenilendi. Yaş gün prim tablosu değişti. Emeklilik yaşını öğrenmek isteyenler hemen baksın.

SGK Erken Emeklilik Yaş, Gün, Prim Tablosu SİL BAŞTAN! EYT'siz Yeni Liste Yayınlandı

SGK Erken Emeklilik Yaş, Gün, Prim Tablosu SİL BAŞTAN! EYT'siz Yeni Liste Yayınlandı!

Erken emeklilik çalışan bireylerin hayalini süslemeye devam ederken SGK'dan yeni fırsat geldi. Özellikle EYT'yi kaçıranlar bu fırsatı kaçırmasın. Mini EYT gibi yeni paket hazırlandı. Yeni torba yasa ile birlikte milyonlara erken emeklilik fırsatı geliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan düzenleme ile birlikte emeklilik yaşı, gün ve prim tablosu tamamen değişti. Emeklilik sistemini Sil Baştan yenileyen yeni düzenlemenin Tüm detayları da duyuruldu. Sadece bu yıl geçerli o sebeple emeklilik başvurusu yapmak isteyenlerin acele etmesinde yarar var.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre emeklilik şartlarında sil baştan yenilik yapılıyor. Özellikle Bağ-Kurlu çalışanları kapsayan yeni düzenleme bu yıl milyonlarca kişinin emekli olmasını sağlayacak. Yeni erken emeklilik düzenlemesi kapsamında bağ-kurlu çalışanlara prim indirimi uygulanacak. Böylelikle prim eksiği olan ve EYT'yi kaçıran bağ kurlulara yeniden EYT kapsamına alınacak ve milyonlar erken emeklilik fırsatı ile buluşacak. EYT iyi kaçıranlara yönelik yeni düzenlemenin Tüm detayları da ortaya çıktı. Al Sosyal Güvenlik Kurumu, yeni emeklilik sistemi ile ilgili önemli bilgileri verdi. Torba yasa maddeleri arasında olan ve Meclisten geçecek olan erken emeklilik düzenlemesinin detayları haberimizde.

erken-emeklilik-1.jpg

SSK VE BAĞ-KUR PRİM EŞİTLEMESİ GELİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan genel seçimlerden önce önemli açıklamalarda bulunmuş ve milyonlarca vatandaş için prim düzenlemesi yapılacağını duyurmuştu. Yeni prim düzenlemesi ile beraber SSK ve bağ-kur arasında prim eşitlemesi olacak. Böylelikle esnaflar da SSK'lı çalışanlar gibi 7200 prim gün sayısı ile emeklilik hakkına sahip olacak. Özellikle prim eksiği nedeniyle EYT'yi kaçıranlar için bu haber son derece önemli.

1800 GÜN PRİM İNDİRİMİ İLE 5 YIL ERKEN EMEKLİLİK

Emeklilik reformu sayesinde bağ-kur'lu esnaf için 1800 günlük prim indirimi söz konusu olacak. Böylelikle de bağ-kurlulara 5 yıl erken emeklilik fırsatı sunulacak. Bağ-kur'lu çalışanlar, artık 9000 prim gün sayısı ile değil 7200 gün prim gün sayısı ile emeklilik dilekçesi verebilecek ve emekli maaşı almaya başlayacak.

erken-emeklilik-2.jpg

PRİM İNDİRİMİ KİMLERİ KAPSAYACAK?

EYT'yi kaçıran ve prim eksiği olan bağ-kurlulara yönelik yapılan prim indirimi düzenlemesinin kapsamı da belli oldu. Prim indirimi küçük esnafı kapsayacak. Henüz detaylar tam olarak netleşmedi ancak kuaför berber tarzı gibi az çalışanı olan küçük esnaflar prim indirimli kapsamına alınacak.

PRİM İNDİRİMİ NE ZAMAN TBMM'DEN GEÇECEK?

Bağ-Kurluya prim indirimi düzenlemesi heyecanla bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde düzenlemeye ilişkin önemini açıklamalarda bulunmuştu. Prim indirimi düzenlemesinin tarihi henüz net olarak belli olmadı. Ancak seçimden önce düzenlemenin kabul edileceği ve hayata geçeceği tahminler arasında yer alıyor. Yani en geç Mart ayı ortalarında prim indirimi TBMM'de kabul edilecek.