SGK'dan Prim Eksiği Olanlara Müjde: Yaş, Gün, Prim Tablosu Güncellendi!

Prim eksiği nedeniyle erken emeklilik hakkını elde edemeyenlere SGK'dan yeni fırsat geldi. Erken emeklilikte yaş, gün ve prim tablosu güncellendi.

SGK'dan Prim Eksiği Olanlara Müjde: Yaş, Gün, Prim Tablosu Güncellendi!

SGK'dan Prim Eksiği Olanlara Müjde: Yaş, Gün, Prim Tablosu Güncellendi! - Primi eksik olan milyonlarca vatandaş EYT ile erken emeklilik fırsatını kaçırdı. Özellikle EYT’yi kıl payı kaçıran vatandaşlar uzun zamandan beri sosyal güvenlik kurumunun yeni düzenlemelerini takip ediyordu. Bir an önce şartları tamamlamak ve emekli olmak isteyenler için yeni düzenleme Haberi geldi. Eksik prim nedeniyle emekli olamayanlar yeni düzenleme sayesinde emeklilik dilekçesini verebilecek. TBMM'ye sunulan yeni yasa teklifi ile yaş, gün, prim tablosu güncellendi. Erken emeklilik bekleyenlere büyük fırsat haberimizde…

Son dönemlerde erken emeklilik düzenlemeleri çalışma hayatındaki vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Milyonlarca vatandaş bir an önce emekli olmak, düzenli maaşı almak için yeni erken emeklilik fırsatlarını araştırıyor. Özellikle bağ-kurlular, prim eksiği sebebiyle EYT düzenlemesini kaçırmıştı. Yeni düzenleme ile birlikte emeklilik planları yeniden yapılacak. Çünkü emeklilik şartları Sil Baştan değişiyor. Prim eksiği olanlar için prim indirimi müjdesi geliyor.

prim.jpg

BAĞ KURULULARA PRİM İNDİRİMİ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

EYT yasası geçtiğimiz yıl 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar için mecliste kabul edilmiş ve resmi gazetede yayınlanarak yasalaşmıştı. Düzenleme ile birlikte SSK'lı çalışanlar 7200 günle bağ-kur'lu çalışanlar 9000 günle emekli olma fırsatına sahip olmuştu. Ancak bağ-kurlular için prim günü sayısının son derece yüksek olması sebebiyle birçok kişi mağdur oldu. Uzun süreden beri bu mağduriyetin giderilmesi için hazırlık yapılıyordu. Beklenen açıklama Nihayet geldi prim indirimi için düzenlemeler Hazırlandı.

SSK VE BAĞ-KUR PRİMLERİ EŞİTLENECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Meclise sunulan yeni düzenleme sayesinde SSK ve bağ-kur primi eşitlemesi yapılacak. Yani Bağ-kurlu çalışanlar da SSK’lılar gibi 7200 günden emekli olma fırsatına sahip olacak. Böylelikle prim eksiği olanlara da erken emeklilik fırsatı çıkmış olacak. Bağ kurlulara 1800 günlük prim indirimi yapılacak Böylelikle de 5 yıl erken emeklilik fırsatı verilmiş olacak.

prim-2.jpg

PRİM İNDİRİMİ NE ZAMAN TBMM'YE GELECEK?

TBMM'de torba yasa maddeleri ve 8. Yargı paketi görüşmeleri devam ediyor. Prim indirimi düzenlemesi de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından torba yasa maddeleri arasına eklendi. Mart ayı ortalarında prim indiriminin TBMM’den geçmesi ve cumhurbaşkanına sunulması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da onaylaması ile birlikte resmi gazetede yayınlanacak olan prim indirimi yasalaşacak.