Sigaraya PAKET BAŞINA 10 TL ZAM Şoku! Tiryakiyi yıkacak sigara zammı seçim sonrası geliyor

Sigara zammı son dakika gelişmesi. Tiryakiyi yıkacak paket başına 10 TL sigara zammı geliyor. Seçim sonrası sigaraya zam ajanslara düştü.

Sigaraya PAKET BAŞINA 10 TL ZAM Şoku! Tiryakiyi yıkacak sigara zammı seçim sonrası geliyor

Sigara fiyatlarına zam haberleri son 2 yıldır peş peşe gelmeye devam ediyor. Sigara tiryakileri rekor kıran sigara fiyatları nedeniyle sigarayı bırakma noktasına bile geldi. Ancak zamlar daha bitmedi. Ocak 2024 sigara zammı sonrası yeni bir haber daha var. Yerel seçimlerin hemen ardından sigaraya dev zam gelecek. İddialara göre 1 - 10 Nisan tarihleri arasında Sigara fiyatlarına paket başa 10 TL'lik zam yapılması bekleniyor. Peki sigara zammı gerçek mi? Sigara fiyatlarına zam ne zaman gelecek?

31 Mart yerel seçimleri pazar günü gerçekleşecek. Seçim heyecanı devam ederken kötü haberlerde peş peşe gelmeye devam ediyor. Seçim sonrası Türkiye'nin ekonomik durumu merak konusu olmuştu. Hatta son dönemlerde vergilerde artış olacağı iddiaları da gündemdeydi. Her ne kadar Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bu iddiaları yalanlasa da sigaraya zam haberleri ajanslara düştü. Son dakika haberine göre Sigara fiyatlarına seçimden hemen sonra paket başı 10 TL'lik dev zam bekleniyor. Sigara fiyatlarına zam son dakika gelişmesi ile ilgili merak edilenler haberimizde…

sigaraya-zam-1.jpg

SEÇİM SONRASI VERGİLERDE ARTIŞ

Türkiye 31 Mart'ta yeniden sandık başına gidecek. Ancak asıl önemli olan seçim sonrası. Geçtiğimiz yıl genel seçimlerin hemen ardından dolar ve diğer döviz kurlarında adeta rekor üstüne rekor kırılmıştı. 31 Mart seçimleri sonrası içinde senaryo değişmedi. Para piyasaları uzmanlarına göre seçimden hemen sonra döviz kurlarında yeni Rekorlar gelecek. Altın fiyatlarının da artması ile birlikte vergilerde yeni düzenlemeler söz konusu olabilir. Konu ile ilgili yeni bir son dakika açıklaması daha geldi. Seçimin hemen ardından KDV gibi dolaylı vergilerde artış yapılması planlanıyor.

SİGARAYA ZAM SON DAKİKA İDDİASI

Tiryakileri yıkacak haber ise Sabah saatlerinde gündeme bomba gibi düştü. Türkiye tekel bayileri Platformu başkanı Özgür Aybaş seçim sonrasını işaret ederek Sigara fiyatlarına zam geleceği iddiasında bulundu. Özgür Aybaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sigara zammının paket başına 10 TL olacağını açıkladı. Tiryakiler bu kara haberle Sabah saatlerinde adeta yıkıldı.

sigaraya-zam-2.jpg

SİGARA FİYATLARINA ZAM NE ZAMAN GELECEK?

Sigara zammı son dakika gelişmesi tiryakilere özelken sigara fiyatlarının zam ne zaman gelecek sorusunun yanıtı da merakla araştırılıyor. Türkiye tekel bayileri Birliği Başkanı Özgür Aybaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Sigara fiyatlarına 1-10 Nisan tarihleri arasında zam geleceğini duyurdu.