Sıkı durun! Kış şimdi başlıyor: 14 il için kar, kış kıyamet uyarısı geldi

Meteorolojiden 14 il için uyarı geldi. Kış geldi sananlar yanılacak. Çünkü asıl kış şimdi başlıyor. Camları sıkı sıkı kapatın çünkü kar kış kıyamet uyarısı yapıldı.

Sıkı durun! Kış şimdi başlıyor: 14 il için kar, kış kıyamet uyarısı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye genelinde bugün yağış bekleniyor. Meteoroloji yeni hava durumu raporunda 14 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yayınladı. Hava sıcaklığı ise Marmara ve Ege kıyılarında mevsim normallerinin 3 ile 5 derece altına düşecek. Asıl kış şimdi başlıyor tedbirinizi alın.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu tahmin raporu paylaşıldı. Meteorolojiden yapılan bilgilendirmeye göre Türkiye genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Ülke genelinde aynı zamanda sağanak yağışlarda etkili olacak. Meteorolojiden yapılan değerlendirmelerde Akdeniz kıyılarının gök gürültülü ve sağanak yağışlı geçeceği belirtilirken Doğu Anadolu'nun doğusu bir gül Rize çevreleri ve Artvin kıyıları dışında tüm bölgelerde yağış bekleniyor.

ASIL KIŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün Ege, Marmara'nın doğusu, Doğu Anadolu'nun güneybatısı, Akdeniz, Çanakkale'nin doğusu, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış etkili olacak. Mersin'de Adana'nın Güney kesimlerinde ise Yer yer çok kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Antalya'nın doğusu içinde meteorolojiden kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı geldi. Yağışların Antalya'nın doğusunun 1500 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli Karla Karışık Yağmur ve kar şeklinde olacağı öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı uyarıda kuvvetli yağışlarla birlikte oluşabilecek ulaşımda aksamalar, sel ve su baskınları, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel Doğu yağışı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmasını istedi.

meteoroloji-uyari-1.jpg

HAVA SICAKLIKLARI MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINA DÜŞECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre hava sıcaklıkları da Marmara ve Ege kıyılarında mevsim normallerinin altına düşecek. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ile 5 derece altına ineceği tahmin ediliyor.

KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLABİLİR

İstanbul'da bugün hava sıcaklığı 0 dereceye kadar geriledi. Hava sıcaklığının düşmesi ile birlikte İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışının da etkili olabileceği tahmin ediliyor. Diğer yandan meteoroloji uzmanlarına göre İstanbul'da 17 Aralık'tan itibaren kar yağışı bekleniyor.