Sokak hayvanları yasası maddeleri! Taslak metin Meclis’e sunuldu

Türkiye’nin gündemine oturan sokak hayvanları ile ilgili yasa tasarısı tartışılmaya devam ediliyor. Başıboş sokak köpeklerinin uyutulmasının da konuşulduğu düzenleme ile ilgili tepkiler gelirken son durum ne merak ediliyor.

Sokak hayvanları yasası maddeleri! Taslak metin Meclis’e sunuldu

Sokak hayvanları ile ilgili düzenlemenin taslağı TBMM’ye ulaştı. Başıboş sokak köpekleri ile ilgili yeni düzenlemenin detayları ve nasıl olacağı merak edilirken Meclis2e sunulan taslağın maddeleri de araştırılıyor. Son günlerde sık sık gündem olan ve tartışılan başıboş köpeklerin uyutulması konusu da vatandaşların yakın takibinde. Sokak köpekleri uyutulacak mı? Sokak hayvanları yasası taslak metinde hangi maddeler var? İşte tüm merak edilenler…

TASLAK ÇALIŞMASI MECLİS’E GELDİ

Sokaktaki başıboş köpeklerle ilgili vatandaşlar bir çözüm bekliyordu. Hükümet, sokak hayvanları ile ilgili yeni bir düzenleme için Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişikliğe hazırlanıyor. Son günlerin en çok konuşulan konularından biri olan ve tartışma yaratan yeni düzenleme gündemi ile ilgili son gelişmeler takip ediliyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yasa ile ilgili taslak çalışmanın Meclis’e geldiğini duyurdu. Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nın bir taslak çalışması yaptığını hatırlatan Bakan Tunç, ‘Bu taslak çalışması Meclis grubumuza intikal ettirildi. Milletvekillerimiz elbette bunu değerlendireceklerdir. Hayvanları koruma noktasında kararlılığımızı dürdürüyoruz biz. Hayvanları Koruma Kanunu çıkaran ilk iktidarız. Hayvanları koruma konusundaki hassasiyetimiz devam ediyor.’ dedi.

sokak-hayvanlari-yasasi-maddeleri-taslak-metin-meclis-e-sunuldu.jpg

TASLAK METİNDEKİ MADDELER

Meclis'e sunulan taslak metindeki maddeler ise şu şekilde;

- Barınak yapımı, kısırlaştırma ve bakımında belediye uhdesinde olması öngörülüyor.

- Belediyeler görevini yapmazsa iller Bankası’ndan aldığı paraların bir kısmı kesilecek.

- Sahiplendirilme esas olacak, tüm köpeklere çip takılacak.

- Köpek sahipleri köpeklerine sahip çıkmazsa ağır para cezaları getirilecek.

- Sahibi olmayan köpeklerin kaydı belediyede olacak.

- Uyutulma ilk planda düşünülmeyecek.