Sokak hayvanlarının uyutulması tasarısına Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nden tepki

Başıboş sokak hayvanları sorunu vatandaşlar tarafından sık sık dile getirilirken vatandaşlar artık bu soruna bir çözüm bulunmasını istiyor. Bu soruna çözüm olarak gündeme gelen yasa tasarısı ise tartışma yarattı.

Sokak hayvanlarının uyutulması tasarısına Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nden tepki

Sokaktaki başıboş hayvanlarla ilgili gündeme gelen yasa tasarısı tartışmaları da beraberinde getirdi. Sokak hayvanlarının uyutulması yasa tasarısını destekleyen de var tepki veren de. Başıboş sokak köpeklerinin uyutulması konuşulurken bu konuyla ilgili bir tepki de Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nden geldi. Bu yasa tasarısına tepki gösteren veteriner hekimler, bu yasa teklifinin kabul edilmesi halinde uygulamayacaklarını belirtti.

SOKAK HAYVANLARI İLE İLGİLİ ŞİKAYETLER ARTTI

Sokak hayvanlarının saldırganlaşması, çocuk, yaşlı vatandaşlara saldırılar gibi sorunlar vatandaşlarda tepkiye neden oldu. Başıboş sokak hayvanları sorunu günden güne artarak devam ederken vatandaşlar ise bu duruma bir çözüm bekliyor. Başıboş sokak hayvanlarındaki artışın günden güne daha da yayılması çözüm arayışlarını hızlandırdı. Bununla ilgili gündeme gelen yasa tasarısı ise tepki çekti. Başıboş sokak köpeklerinin uyutulması konuşulurken bu konuda Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nin tavrı net.

sokak-hayvanlarinin-uyutulmasi-tasarisina-turk-veteriner-hekimleri-birliginden-tepki.jpg

YASA KABUL EDİLSE BİLE UYGULAMAYACAKLARINI AÇIKLADILAR

Sokak hayvanları ile ilgili gündemde olan ve Meclis’e geleceği konuşulan yasa tasarısı tartışma yaratırken sosyal medyada bu konuda adeta ikiye bölündü. Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Veteriner Hekimleri Birliği ise başıboş sokak köpeklerinin uyutulmasının içinde olduğu yasa tasarısına karşı çıktı ve sahipsiz hayvan popülasyonundaki artışın yerel yönetimlerin Hayvanları Koruma Kanunu’nun gerekliliklerini yerine getirmemesinden kaynaklandığını belirterek, sokak hayvanlarının uyutulmasını da içeren yasa teklifi kabul edilse bile uygulamayacaklarını duyurdu.