Sokak hayvanlarıyla ilgili taslak çalışması Meclis’e gönderildi

Günlerdir Türkiye’nin gündeminde olan ve çok tartışılan sokak hayvanlarıyla ilgili yasa tasarısı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Son dakika gelişmesini Adalet Bakanı Yılmaz Tunç duyurdu. Bakan Tunç’tan önemli açıklamalar geldi.

Sokak hayvanlarıyla ilgili taslak çalışması Meclis’e gönderildi

Türkiye’nin gündemine yerleşen konuların başında gelen başıboş sokak köpeklerinin uyutulması ile ilgili yasa taslağı tartışılmaya devam edilirken sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemenin taslak çalışmasının Meclis’e gönderildiği açıklandı. Konuyla ilgili bir son dakika açıklamasında bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, taslak çalışmalarının yapıldığını ve Meclis’e gönderildiğini söyledi.

TASLAK ÇALIŞMASI MECLİS’TE

Başıboş sokak köpekleri sorunu ve bu soruna çözüm arayışları gündemin sıcak başlıkları arasında yer almaya devam ediyor. Sokak hayvanları ile ilgili düzenleme için çalışmalar başladı ve Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişikliğe gidilmeye karar verildi. Konuyla ilgili son gelişmeyi aktaran Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, taslak çalışmasının Meclis’e gönderildiğini duyurdu.

sokak-hayvanlariyla-ilgili-taslak-calismasi-meclise-gonderildi-001.jpg

TASLAK ÜZERİNDEKİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

AK Parti Grup Toplantısı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gündemin ilk başlıkları arasında yer alan sokak hayvanlarına ilişkin çalışma ile ilgili de sorulara yanıt verdi ve Milletvekillerinin değerlendirmesine sunulacak olan çalışma için İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın taslak üzerinde çalıştığını belirtti.

sokak-hayvanlariyla-ilgili-taslak-calismasi-meclise-gonderildi.jpg

'HASSASİYETİMİZ DEVAM EDİYOR’

Basın mensuplarından gelen sokak köpeklerinin uyutulması gündemiyle ilgili soruya yanıt veren Bakan Tunç, ‘Bunlar Meclis’te tartışılacak konular’ dedi. Hayvanları koruma noktasındaki hassasiyetlerini sürdürdüklerini aktaran Bakan Yılmaz Tunç, ‘Hayvanları Koruma Kanunu çıkarak bir iktidarız. Hayvanlara eziyete yönelik cezaları artırmıştık. Hassasiyetimiz devam ediyor. Çocuklara, yaşlılara saldırıları da önlemek lazım. Bir yasal düzenleme ihtiyacı olduğu açık. Hem hayvanlarımızı korumak hem de insan sağlığını tehdit edecek durumları kaldırmak lazım.’ ifadelerine yer verdi.