SON DAKİKA kırmızı bültenle aranan suç örgütü elebaşı Barış Boyun İtalya’da yakalandı

Kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü lideri Barış Boyun, İtalya’da yakalandı. Viterbo şehrinde yakalandığı aktarılan Boyun’un İtalya ve Türk polisinin düzenlediği bir operasyonla yakalandığı bilgisine yer verildi.

SON DAKİKA kırmızı bültenle aranan suç örgütü elebaşı Barış Boyun İtalya’da yakalandı

İtalya ve Türk polisinden oluşan bir ekibin düzenlediği operasyonda kırmızı bültenle aranan Barış Boyun’un yakalandığı aktarılıyor. İtalyan basınında, tam 4 ülkede gerçekleştirilen suç örgütü operasyonunda gözaltına alınanlar arasında organize suç örgütü elebaşı Barış Boyun’un da yer aldığı belirtiliyor. Barış Boyun’’un sabah saatlerinde başkent Roma’ya 90 kilometre mesafede olan Viterbo şehrinde gözaltına alındığı bilgisi de basında yer alan bilgiler arasında.

SUÇ ÖRGÜTÜ ELEBAŞI BARIŞ BOYUN YAKALANDI

Interpol eşliğinde 4 ülkede suç örgütü operasyonu gerçekleştirildi. Söz konusu operasyonda 19 kişinin gözaltına alındığı aktarıldı. Gözaltına alınanlar arasında suç örgütü elebaşı Barış Boyun'un da yer aldığı açıklandı. İtalyan polisinden yapılan yazılı açıklamada; İtalya, Türkiye ve Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı işbirliğinde İtalya, İsviçre, Almanya ve Türkiye'de düzenlenen operasyonlarda 19 kişinin gözaltına alındığı aktarıldı. Yapılan açıklamada; gözaltına alınanlara terör amaçlı suç örgütü kurmak, cinayet amaçlı silahlı çete kurmak, yaralama, yasa dışı silah ve patlayıcı bulundurmak, silah kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı, cinayet ve yasa dışı göçe yardımcı olmak suçlarından operasyon düzenlendiği bilgisine de yer verildi.

son-dakika-kirmizi-bultenle-aranan-suc-orgutu-elebasi-baris-boyun-italya-da-yakalandi.jpg

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU

Geniş kapsamlı operasyonda gözaltına alınanlar arasında kırmızı bültenle aranan suç örgütü elebaşı Barış Boyun'un da yer aldığı bilgisine yer verildi. Barış Boyun'un sabah saatlerinde başkent Roma'ya 90 kilometre mesafede olan Viterbo'da gözaltına alındığı öğrenildi. Basında yer alan haberlerde; 40 yaşındaki Barış Boyun'un Türkiye'de en çok arananlar listesinin başındaki isimlerden olduğu ve 2022 yılında gözaltına alındığında Türk makamlarının iade talebinde bulunduğu fakat İtalyan yargısının buna olumlu geri dönüş yapmadığına da yer verildi.