Sur Belediyesi mazbata törenindeki hakaret skandalına gözaltı

Sur Belediyesi’ndeki mazbata töreninde büyük bir skandala imza atılmış ve makam odasındaki Atatürk ve Erdoğan’ın fotoğraflarını göstererek hakaret içeren sözler sarf edilmişti. O sözleri sarf eden şahıs polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Sur Belediyesi mazbata törenindeki hakaret skandalına gözaltı

Diyarbakır Sur Belediyesi’nde gerçekleştirilen mazbata töreninde makam odasındaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret içeren ifadeler kullanan U.G. isimli şahıs gözaltına alındı. Konuyla ilgili son gelişmeyi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya aktardı. Bakan Yerlikaya, şahsın gözaltına alındığı ana ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.

ATATÜRK VE ERDOĞAN'A HAKARET

Diyarbakır Sur Belediyesi'ndeki mazbata töreni sonrasında Sur Belediye Başkanı'nın makam odasına geçtiği sıralarda onu bekleyen ve alkışlarla karşılayanlar arasında olan U.G. isimli şahıs, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sözler sarf etti. Kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturan görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖZALTINA ALINDI

Sur Belediye Başkanı'nın makam odasındaki Atatürk'ün ve Erdoğan'ın fotoğraflarını göstererek hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli sözler sarf eden U.G.,polis ekiplerince gözaltına alındı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu görüntülerle ilgili 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' ve 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlarından soruşturma başlatmıştı.

sur-belediyesi-mazbata-torenindeki-hakaret-skandalina-gozalti.jpg

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA SON GELİŞMEYİ AKTARDI

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarına devam eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, söz konusu şahsın gözaltına alındığı anlara ait görüntüleri de hesabından paylaşarak şu ifadelere yer verdi; 'Diyarbakır Sur Belediyesi Mazbata Töreni sonrasında makam odasında bulunan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözler sarf eden U.G. adlı şüpheli, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğümüzce gözaltına alınmıştır.'