Süresiz nafakanın kaldırılması için kanun teklifi verildi! O parti harekete geçti

Süresiz nafaka ile ilgili tartışmalar sık sık gündem olurken siyaset gündeminde de bu konu sıcak başlıklar arasında. Gelecek Partisi, süresiz nafakanın kaldırılması için harekete geçti ve kanun teklifi verdi.

Süresiz nafakanın kaldırılması için kanun teklifi verildi! O parti harekete geçti

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, sık sık gündeme gelen ve tartışma konusu olan süresiz nafaka ile ilgili harekete geçti. Şahin, süresiz nafaka uygulamasının kaldırılması için TBMM’ye kanun teklifi verdi. Türk Medeni Kanunu’nun 175. Maddesinde yer alan ‘süresiz’ olarak ifadesinin kaldırılması ve nafaka süresinin belirli kriterlere göre hakim tarafından belirlenmesi için kanun teklifi sunan İsa Mesih Şahin, süresiz nafaka konusunun toplumda büyük bir tartışmaya sebep olduğunu belirtti.

GELECEK PARTİSİ’NDEN SÜRESİZ NAFAKANIN KALDIRILMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ

Gelecek Partisi Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, sık sık tartışılan süresiz nafaka konusunda kanun teklifi sundu. Süresiz nafaka konusunun toplumda büyük bir tartışmaya sebep olduğunu söyleyen Şahin, sonraki evliliklerde ise aile kurumunu maddi ve manevi olarak yıprattığını belirtti ve tarafların özel yaşamlarını etkilediğini söyledi. Bu gibi gerekçelerle bu kanunun önce tartışılması daha sonra da bu kanunda hakkaniyete göre bir düzenleme yapılması gerektiğine dikkat çekti.

suresiz-nafakanin-kaldirilmasi-icin-kanun-teklifi-verildi-verildi-o-parti-harekete-gecti.jpg

HAKİM TARAFINDAN BELİRLENMESİNİ ÖNERDİ

Gelecek Partili İsa Mesih Şahin’in TBMM’ye sunduğu kanun teklifinde; kanundaki nafakayla ilgili ‘süresiz’ ifadesinin kaldırılması yer aldı. Ayrıca süresiz nafakanın süresi konusunda; tarafların evlilik süresi, eğitim ve meslek durumları, sağlık durumu, nafaka alacaklısının çalışabilir olup olmadığı, çocuk sayısı ve çocukların yaşı gibi durumlara göre hakim tarafından belirlenmesi de önerildi.