Tarih belli oldu! Emekliye 8000 TL İNTİBAK ZAMMI müjdesi

Emekliye 8.000 TL'lik intibak zammı tarihi belli oldu. Ek zam müjdesi verildi, emekli maaşlarına yeni ilave zam yapılacak.

Tarih belli oldu! Emekliye 8000 TL İNTİBAK ZAMMI müjdesi

Türkiye'deki emekli vatandaşları için yeni zam müjdeleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Emeklilere Ocak 2024 itibariyle eşit zam yapılmış ve yüzde 49.25'lik bir maaş artışı gerçekleşmişti. En düşük emekli maaşına yapılan zam ise 2.500 TL oldu. Böylece 2024 yılının ilk 6 aylık dönemi için en düşük emekli maaşı 10.000 TL'ye yükseldi. Son dönemlerde emekliyi sevindirecek yeni gelişmelerde yaşanıyor. Bir süredir devam eden intibak zammı söylentileri Nihayet gerçeğe dönüşüyor. Emekliye 8000 TL intibak zammı müjdesi geldi tarih verildi. Peki emekliye intibak zammı ne zaman gelecek? İntibak Yasası çıktı mı Ne zaman çıkacak? Emekliye intibak zammı son dakika gelişmeleri haberimizde…

EMEKLİYE İNTİBAK ZAMMI TARİHİ BELLİ OLDU

2024 yılında emekli maaşlarına yapılan zamlar belli olurken bir yandan da intibak zammı beklentileri devam ediyordu. Özellikle 2000 yılı öncesi emekli olan vatandaşlar mağduriyetin giderilmesi için hükümete sık sık çağrı yapıyor sosyal medya üzerinden de kampanyalar yürütüyordu. Beklenen zam haberini SGK uzmanları duyurdu. Bir süredir Türkiye Emekliler Derneği tarafından yapılan girişimler Nihayet sonuç verdi. Emekli maaşları arttırılacak. Emeklilerin arasındaki gelir adaletsizliği de böylece ortadan kalkmış olacak.

Emekliye zam için tarih verildi. Emekli maaşlarına intibak zammı seçim sonrasında yapılacak. Nisan ayı ortalarında meclisin yeniden çalışmaya başlamasıyla beraber emekliye intibak zammı da TBMM genel kuruluna sunulacak. Genel kurulda yapılacak görüşme ve oylamaların hemen ardından da intibak zammı için Cumhurbaşkanı imzası ve resmi gazete kararı beklenecek.

emekli-intibak-zammi-1.jpg

EMEKLİYE 8 BİN TL İNTİBAK ZAMMI SON DAKİKA GELİŞMESİ

Son dönemlerde intibak yasası için TBMM'de çağrılar devam ediyor. Son olarak MHP Konya milletvekili Mustafa Kalaycı genel kurula dilekçe verdi. MHP milletvekili Kalaycı, emeklilere intibak zammının artık bir zorunluluk olduğunu belirtti. 2000 yıl öncesi ve sonrası emekliler arasında bir gelir adaletsizliği olduğunu belirten MHP milletvekili, hükümetin bu sorunu intibak yasası ile çözmesi gerektiğini savundu.

EMEKLİYE İNTİBAK ZAMMI NE ZAMAN GELECEK?

Emekliye intibak zammı son dakika gelişmesi Sosyal Güvenlik uzmanları tarafından duyuruldu. SGK uzmanı Özgür Erdursun, konu ile ilgili yaptığı açıklamada 2011 yılında hükümetin intibak zammı düzenlemesi yaptığını ve şu anda da bunun bir zorunluluk olduğunu söyledi. Milyonlarca emeklinin gelir adaletsizliği nedeniyle mağduru olduğunu belirten SGK uzmanı, 8000 TL'lik intibak zammı için intibak yasasının seçim sonrasında çıkacağını öne sürdü.

İNTİBAK YASASI KİMLERİ KAPSAYACAK? HANGİ EMEKLİLERE İNTİBAK ZAMMI GELECEK?

İntibak yasası gündemden düşmezken kapsamı da merak konusu oldu. Emekli maaşlarına yapılacak olan intibak zammı 2000 sonrası emekli olanlara verilecek. Çünkü 2000 yılı öncesi ve 2000 yılı sonrası emekli olanların arasında bir gelir adaletsizliği bulunuyor. Bu adaletsizliğin giderilmesi için bir süredir intibak yasası çağrıları vardı. Nisan ortalarında TBMM'nin yeniden çalışmaya başlaması ile birlikte intibak yasası ilk gündemlerden biri olacak.