Teleferik kazasında tutuklananlar! Aralarında Kepez Belediye Başkanı da var

Antalya’da yaşanan teleferik kazasında 1 kişi hayatını kaybetmiş, 17 kişi ise yaralanmıştı. Teleferikte mahsur kalanları kurtarma operasyonu ise saatlerce sürmüştü. Teleferikte mahsur kalanların tamamı kurtarıldı.

Teleferik kazasında tutuklananlar! Aralarında Kepez Belediye Başkanı da var

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde yaşanan teleferik kazası sonrasında teleferikler durmuş ve çok sayıda kişi teleferikte mahsur kalmıştı. 1 kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin ise yaralandığı teleferik kazasında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan kişilerin isimleri merak ediliyor. Antalya’daki teleferik kazasıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında tutuklananlar arasında dönemin ANET Genel Müdürü ve 31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP’den Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz de yer alıyor.

MESUT KOCAGÖZ DE TUTUKLANDI

Antalya’nın Konyaaltı ilçesindeki teleferik kazası ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden dönemin ANET Genel Müdürü ve 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Yerel Seçimlerde CHP2den Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz ile mevcut ANET Genel Müdür Vekili Ahmet Buğra Samsunlu, mekanik mühendisi Okan Erol, Megatower bakım şirketi sahibi Serdar Tezcan, bakım şirketinin bakım ve otomasyon amiri Serkan Yellice ‘Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan tutuklandı. Diğer 9 şüphelinin ise serbest bırakıldığı belirtildi.

teleferik-kazasinda-tutuklananlar-aralarinda-kepez-belediye-baskani-da-var-001.jpg

ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU İÇİN ANET’TEN İSTİFA ETMİŞ

31 Mart tarihinde yapılan Yerel Seçimlerde Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz’ün gözaltına alındıktan sonra verdiği ifadede hayatını kaybeden vatandaş için üzüntüsünü dile getirerek baş sağlığı dilediği öğrenildi. Halihazırda Kepez Belediye Başkanlığı yapmakta olduğunu belirten Kocagöz, 28 Kasım 2023 tarihinde belediye başkanlığı aday adaylığına başvuruda bulunmak için ANET yönetim Kurulu başkanlığından ve genel müdürlüğünden istifa ettiğini belirtti. 2019 yılının Mayıs ayında ANET A.Ş. genel müdür ve yönetim kurulu başkanı olarak atandığını söyleyen Kocagöz, yaklaşık 6,5 yıl teleferikle ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını söyledi. Kocagöz, ‘Kazadan önce yapılan ağır bakım ve yıllık bakımlarla ilgili hiçbir bilgim bulunmamaktadır. Teleferik benden önceki genel müdür döneminde faaliyete alınmıştı. Benim herhangi bir sorumluluğum var ise benim haricimde sorumluluğa gidecek 4 kişi daha bulunmaktadır. Tek sorumlu benmişim gibi gösterildi. Ben bilgi alınacak diye adliyeye gelmiştim. Böyle bir taleple karşılaşacağımı düşünmüyordum.’ dedi.

teleferik-kazasinda-tutuklananlar-aralarinda-kepez-belediye-baskani-da-var.jpg