Tokat’taki depremde yıkım var mı? İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan açıklama

Tokat’ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD ve İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan son dakika açıklamaları takip edilmeye başlandı. Tokat’taki depremde yıkım var mı sorusuna yanıt aranıyor.

Tokat’taki depremde yıkım var mı? İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan açıklama

Tokat’taki depremin çevre illerde de hissedildiği bilgisine yer verilmişti. AFAD’dan yapılan son dakika açıklamasında depremin büyüklüğü 5.6 olarak kaydedildi. Depremin Tokat’ın yanı sıra Çorum, Yozgat, Amasya, Sivas, Samsun ve Kayseri’den de hissedildiği belirtiliyor. Depremin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan da bir son dakika açıklaması geldi.

TOKAT’TA DEPREM

Tokat’ta 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin saat 18.112de meydana geldiği kaydedilirken AFAD’dan yapılan açıklamada depremin büyüklüğü 5,6 olarak kaydedilirken sarsıntının yerin 5.99 kilometre derinliğinde meydana geldiği aktarıldı. Depremin merkez üssü ise Sulusaray olarak kayıtlara geçti.

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

Deprem sonrasında bir son dakika açıklaması da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan geldi. Bakan Yerlikaya, ‘Tokat ili Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.’ ifadelerine yer verdi.

tokat-taki-depremde-yikim-var-mi-icisleri-bakani-yerlikaya-dan-aciklama.jpg

DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜNDE BİR KÖYDE YIKILAN EVLER VAR

Tokat'taki depremin merkez üssü olan Sulusaray ilçesindeki bir köyde bazı evlerin yıkıldığı bilgisine yer verildi. Canlı yayna telefon bağlantısı gerçekleştiren Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, Sulusaray ilçesine bağlı olan Buğdağlı Köyü'nde bazı evlerin yıkıldığını belirtti.

tokat-taki-depremde-yikim-var-mi-icisleri-bakani-yerlikaya-dan-aciklama-001.jpg

AFAD'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Depremin ardından bir son dakika açıklamasında daha bulunan AFAD, depremden etkilenen iller arasında olan Yozgat'ta 1 evin, Tokat'ta ise 5 ahırın sarsıntıdan etkilendiğini aktardı. AFAD'ın açıklamasında; 'Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depre Tokat, Samsun, Yozgat, Çankırı ve Çorum illerimizde yoğun bir şekilde hissedilmiştir. An itibarıyla Yozgat ilimizde 2 katlı bir ev ve Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alınmış olup ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Gelişmeleri takip ediyoruz.' ifadelerine yer verildi.