Torba yasada 2'Lİ MÜJDE işçiye çıktı! Taşerona kadro ve rekor ikramiye geliyor

Taşeron işçiye torba yasada 2’li müjde. Taşerona kadro ve ikramiye ödemesi geliyor. Tarihler belli oldu.

Torba yasada 2'Lİ MÜJDE işçiye çıktı! Taşerona kadro ve rekor ikramiye geliyor

Taşerona kadro 2024 son dakika gelişmeleri yüzbinlerce taşeron işçi tarafından yakından takip ediliyor. Torba yasa ile taşeron işçiye ikili müjde az önce açıklandı. Hem kadro hem de ikramiye geliyor.

100 bin Taşeron işçi kadro düzenlemesini büyük bir merakla bekliyor. Özellikle 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde kadro müjdesi almayı bekleyen taşeron işçiler hayal kırıklığı yaşamıştı. Ancak kulis bilgilerine göre seçimden hemen sonra taşeron işçiye kadro müjdesi gelecek. Peki taşerona kadro ne zaman çıkacak soru işareti taşerona kadro 2024 var mı yok mu? Torba yasada taşerona kadro düzenlemesi ile ilgili yeni bilgiler geldi. Üstelik CHP'den de taşerona kadro için meclise kanun teklifi kutusunu oldu. Yüz binlerce işçiye heyecanlandıracak son dakika gelişmesinin detayları haberimizde…

Taşeron işçiye kadro 2024 düzenlemeleri heyecanla beklenirken torba yasa maddeleri arasında olup olmadığı da merak ediliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bu konuda net bir açıklama yapılmadı ancak CHP'den meclise sürpriz bir kanun teklifi sunuldu. CHP'li Gürer taşeron işçilerin kadroya alınması için hazırladığı kanun teklifini TBMM'ye sundu. Ayrıca taşeron işçilere bir müjde daha var. Bayram öncesi taşeron işçiye ikramiye ödemesi geliyor.

TAŞERON İŞÇİYE KADRO TORBA YASADA VAR MI?

TBMM'de görüşmeleri devam eden 2. Torba yasa maddeleri arasında taşerona kadro olup olmadığı merak ediliyordu. Sosyal Güvenlik uzmanları her ne kadar torba yasada taşerona kadro olduğunu söylese de henüz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bu konuda net bir açıklama yapılmadı. Ancak taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda bakanlıktan verilen sinyallerde oldu. Yani seçimden hemen sonra yeni bir düzenleme ile 100.000 taşeron işçi kadroya alınabilir.

taserona-kadro-son-dakika.jpg

CHP TAŞERONA KADRO İÇİN KANUN TEKLİFİ SUNDU

Taşeron işçileri umutlandıran bir adım ise CHP Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer’den geldi. Gürer taşeron işçilerin kadroya alınması için hazırladığı kanun teklifini TBMM genel kuruluna sundu. Taşerona kadro konusunda bir basın toplantısı da düzenleyen CHP'li milletvekili, Kamuda çalışan ve kadro Hakkı bulunan işçilerin bir an önce kadroya alınması ve haklarının teslim edilmesi gerektiğini savundu.

BAYRAM ÖNCESİ TAŞERON İŞÇİYE İKRAMİYE MÜJDESİ

Diğer yandan yaklaşan bayramı öncesi taşeron işçiye de ikramiye müjdesi geldi. Taşeron işçiler her yıl ilave tediye ödemesi alıyordu. Bu yılda ödemeler Bayram öncesine çekildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla taşeron işçiye ilave ikramiye ödemeleri Nisan ayının ilk haftasında yatacak. Böylece taşeron işçiler 2024 yılı için olacakları İlave tediye ödemesinin 2. Taksitini de bayramdan önce almış olacak.

Taşeron işçiye verilen İlave tediye ödemesi brüt maaşa göre belirleniyor. O sebeple her işçi farklı ödeme alıyor ancak en düşük işçi maaşı göz önüne alındığında yapılacak olan en az İlave tediye ödemesi de 10.000 TL'nin üstüne çıkıyor. Bayramdan önce ilaç gibi gelecek ikramiye ödemeleri Nisan ayının 5'ine kadar hesaplara geçecek.