Tüm yurtta etkili olacak! Sıcaklıklar düştü yağışlar başladı

Son dakika haberi… Meteoroloji 13 Mayıs 2024 hava durumu açıklandı. Tüm yurtta yağışlı hafta başladı. Sıcaklıklar düştü, yağış hafta boyu devam edecek.

Tüm yurtta etkili olacak! Sıcaklıklar düştü yağışlar başladı

Meteoroloji son dakika hava durumu açıklaması geldi. Yurt genelinde yağışlı hafta bugün itibariyle başladı. Sıcaklıklar, başta İstanbul olmak üzere tüm illerde düştü. Yağışlar, 1 hafta devam edecek. Özellikle Güneydoğu Anadolu için kritik uyarı geldi, kuvvetli yağış bekleniyor.

YURT GENELİNE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftanın hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Bu rapora göre yurt genelinde sağanak yağış etkili olacak. Bugün sadece Ege'nin güney kesimlerinde yağış yok. Yurdun diğer bölgelerinde ise sıcaklık düşüşünün beraberinde yağış görülecek.

O BÖLGELERDE YAĞIŞLAR KUVVETLİ OLACAK

Meteoroloji’den yapılan son dakika açıklamasına göre bugün Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'nin doğusunda yer yer kuvvetli yağış görülecek. Yağışlar, yarından itibaren başta batı bölgeler olmak üzere etkisini azaltacak ancak hafta boyunca aralıklarla da olsa sürecek.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Diğer yandan bugün bazı illerde kuvvetli yağış görülecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarısında yağışların Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Sinop, Kastamonu, Çorum, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü olacağı uyarısında bulundu. Vatandaşların yağış sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı da tedbirli olmaları istendi.