Türkiye’deki yaşlıların yüzde 64’ü mutlu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından hazırlanan ‘Türkiye Yaşlı Profili Araştırması’ Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Aktaş tarafından paylaşıldı. Yapılan araştırmada Türkiye’deki yaşlıların yüzde 64’ünün mutlu olduğu kaydedildi.

Türkiye’deki yaşlıların yüzde 64’ü mutlu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara 75’inci Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirdiği toplantıda önemli açıklamalara yer verdi. Toplantıda, TÜİK tarafından hazırlanan araştırmanın sonuçlarını da paylaşan Bakan Göktaş, Türkiye’de yaşlı nüfusunun son 5 yılda yüzde 21,4 oranında artarak 8 milyon 722 bin 806’ya ulaştığını söyledi ve araştırma sonuçlarına göre yaşlıları yüzde 64’ünün mutlu olduğunu belirtti.

HER 4 HANEDEN 1’İNDE EN AZ BİR YAŞLI BULUNUYOR

Türkiye Yaşlı Profili Araştırması Bilgilendirme Toplantısı’na katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, toplantıda yaptığı açıklamada yaşlılık alanında yapılan çalışmaların toplumsal açıdan önemine de vurgu yaptı. 2023 yılı itibarıyla Türkiye’de bulunan 26 milyondan fazla hanenin 6 milyon 458 bin 465'inde en az bir yaşlının yaşadığının tespit edildiğini söyleyen Bakan Göktaş, ‘Diğer bir ifadeyle her 4 haneden 1’inde en az bir yaşlı bulunuyor. Türkiye’de 1 milyon 669 bin 270 yaşlı tek başına yaşıyor.’ ifadelerine yer verdi.

turkiye-deki-yaslilarin-yuzde-64-u-mutlu.jpg

YAPILAN ARAŞTIRMAYA GÖRE YAŞLILARIN YÜZDE 64’Ü MUTLU

Açıklamasının devamında TÜİK’in hazırladığı ‘Türkiye Yaşlı Profili Araştırması’ verilerini de paylaşan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, araştırmaya göre yaşlıların yüzde 64’ünün mutlu olduğunu belirtti ve yüzde 82’sinin sağlıklı olmayı mutluluk sebebi ve yüzde 64’ünün kendilerini en çok mutlu eden şeyin aileleri olduğunu söylediğini de ekledi. Yaşlıların yüzde 64’ünün torunları ile her gün ilgilendiğini belirten Bakan Göktaş, ‘Bu veri, aile bağlarının gücünü koruduğunu ve kuşakların arası aktarımın sürdüğünü göstermesi açısından son derece kıymetli. Yaşlıları yüzde 40,6’sı komşularıyla her gün görüşüyor. Yaşlılarımıza destek olan en önemli aktörlerden biri komşuları. Komşuluk ilişkilerimizin kıymeti burada kendini bir kez daha gösteriyor.’ yorumunda bulundu.

turkiye-deki-yaslilarin-yuzde-64-u-mutlu-001.jpg