Türkiye genelinde sandıklar kapandı! Seçim yasakları ne zaman kalkacak?

31 Mart Mahalle idareler seçimleri için Türkiye'nin 81 ilinde oy verme işlemleri sona erdi. Peki seçim yasakları ne zaman kalkacak? Seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?

Türkiye genelinde sandıklar kapandı! Seçim yasakları ne zaman kalkacak?

31 Mart Mahalli İdareler seçiminde oy verme işlemleri tamamlandı. Türkiye'de 32 Doğu ilinde 07.00'de başlayan oy verme işlemleri 16.00'da sona ererken diğer illerde ise 17 itibariyle sandıklar kapandı. Peki seçim yasakları saat kaçta kalkacak? 31 Mart seçim sonuçları ne zaman belli olacak?

81 İLDE OY VERME İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

Yüksek Seçim Kurulu tarafından alınan kararlar doğrultusunda Türkiye'de 32 ilde oy verme işlemleri saat 07.00'de başlamıştı. Doğu illerde oy verme işlemleri saat 16.00 itibarıyla tamamlandı. Batı ilerde ise saat 08.00'de başlayan oy verme işlemleri saat 17.00 itibariyle sona erdi.

SEÇİM YASAKLARI NE ZAMAN KALKACAK?

81 ilde sandık boşuna giden vatandaşlar oy verme işlemlerini tamamlarken gözler seçim sonuçlarına çevrildi. Yüksek Seçim Kurulunun yasakları kaldırması ile birlikte seçim sonuçları da ajanslara akmaya başlayacak. Ancak henüz seçim yasaklarının kalkacağı saat açıklanmadı.