Türkiye’nin yeni bir Anayasa’ya ihtiyacı var mı? Anket yapıldı işte sonuç

Anayasa değişikliği tartışmaları siyaset gündeminde geniş yer bulmaya devam ederken bu konuda vatandaş ne düşünüyor merak ediliyor. Yeni bir Anayasa’ya ihtiyaç var mı sorusu soruldu ve anketten çıkan sonuçlar paylaşıldı.

Türkiye’nin yeni bir Anayasa’ya ihtiyacı var mı? Anket yapıldı işte sonuç

Siyaset gündeminin ana konusu yeni Anayasa tartışmaları. Yeni Anayasa tartışmaları sürerken vatandaşlar bu konuda ne düşünüyor, vatandaşın Anayasa değişikliği konusundaki yorumu ne, Türkiye’nin yeni bir Anayasa’ya ihtiyacı var mı bu soru yapılan ankette yanıt buldu. Konuyla ilgili 26 ili kapsayan bir araştırma yapıldı ve yapılan araştırmanın sonuçları yayınlandı. İşte anket sonuçları…

YENİ ANAYASA’YA İHTİYAÇ VAR MI?

Asal Araştırma, 26 ili kapsayan önemli bir araştırmaya imza attı. Yapılan araştırmanın içeriği gündemin en sıcak maddelerinden biri olan Anayasa değişikliği ile ilgiliydi. Vatandaşlar gündemdeki Anayasa değişikliği ile ilgili ne düşünüyor merak edilirken yapılan ankette vatandaşlara, ‘Sizce yeni bir Anayasa değişikliğine ihtiyaç var mı?’ sorusu soruldu.

turkiye-nin-yeni-bir-anayasa-ya-ihtiyaci-var-mi-anket-yapildi-iste-sonuc.jpg

ÇOĞUNLUK OLUMLU YANIT VERDİ

26 ili kapsayan anket sonuçlarında çoğunluğun Anayasa değişikliğine olumlu yanıt verdiği görüldü. Ankette Anayasa değişikliğine ihtiyaç var mı sorusuna yanıt verenlerin yüzde 58,3’ü ‘Evet’, yüzde 41,7’si ise ‘Hayır’ dedi.