Uyarılar peş peşe geldi uçak seferleri iptal edildi! O ilde yaşayanlar dikkat çok kuvvetli geliyor

Kasım ayının ortalarında etkisini hissettirmeye başlayan soğuk hava ile birlikte meteorolojik uyarılar da yakından takip edilmeye başlandı. Meteoroloji2den gelen hava durumu tahminleri vatandaşların gündeminde yer almaya devam ediyor.

Uyarılar peş peşe geldi uçak seferleri iptal edildi! O ilde yaşayanlar dikkat çok kuvvetli geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Marmara Bölgesi için çok önemli uyarılar geldi. Marmara Bölgesi için hafta sonuna yönelik yapılan uyarıların ardından Türk Hava Yolları da önlemini aldı ve İstanbul için 40 seferini karşılıklı olarak iptal etti. Kuvvetli fırtına uyarısı ile birlikte vatandaşlara çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olun uyarıları da geldi. İşte tüm detaylar…

KUVVETLİ FIRTINA UYARISI

Kasım ayı geldi havalar soğudu. Soğuk hava ile birlikte yağışların da etkisini göstermeye başladığı günlerde meteorolojik uyarılar vatandaşların sıkı takibinde. Planlarını hava durumuna göre yapan vatandaşlar, Meteoroloji2den gelen uyarıları sıkı bir şekilde takip ediyor. Hafta sonu için Marmara Bölgesi genelinde kuvvetli fırtına beklentisi var. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için kuvvetli fırtına uyarısında bulundu.

uyarilar-pes-pese-geldi-ucak-seferleri-iptal-edildi-o-ilde-yasayanlar-dikkat-cok-kuvvetli-geliyor-001.jpg

VATANDAŞLARA ÖNEMLİ UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için önemli uyarılarda bulundu. Hafta sonu Marmara Bölgesi genelinde kuvvetli fırtına beklentisi olduğu belirtilen uyarıda, vatandaşlardan kuvvetli fırtınanın getirebileceği çatı uçması, ağaç devrilmesi ve benzeri olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları istendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

‘Cumartesi sabah saatlerinden itibaren bölge genelinde rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına, Pazar günü sabah saatlerinden itibaren kuvvetli fırtına, doğusunda yer yer tam fırtına şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.’

uyarilar-pes-pese-geldi-ucak-seferleri-iptal-edildi-o-ilde-yasayanlar-dikkat-cok-kuvvetli-geliyor.jpg

THY 40 SEFERİ KARŞILIKLI OLARAK İPTAL ETTİ

Meteoroloji’den gelen kuvvetli fırtına uyarısının ardından THY de önlemini aldı ve çok sayıda seferini iptal etti. Türk Hava Yolları (THY), yarı İstanbul2da beklenen olumsuz hava koşulları sebebiyle 40 seferini karşılıklı olarak iptal etti.