Valilik ve Meteoroloji uyardı: Bugün evden çıkmayın! 13 Ağustos sarı kod geçildi

Valilik ve Meteoroloji'den vatandaşlara bugün 13 Ağustos 2023 fırtına uyarısı geldi. Sakın evden çıkmayın!

Valilik ve Meteoroloji uyardı: Bugün evden çıkmayın! 13 Ağustos sarı kod geçildi

Meteorolojiden İstanbul dahil 7 kent için sarı kod uyarısı yapıldı. Bugün (13 Ağustos 2023) Marmara'da fırtına bekleniyor!

Türkiye günlerdir sıcaktan kavurulurken fırtına şoku ile devam ediyor. Kavurucu sıcaklardan sonra iki gündür etkili olan rüzgar bugün kuvvetli fırtına şeklinde Marmara bölgesine zor anlar yaşatacak.

Marmara ve Kuzey Ege denizlerinde bugün fırtına geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Marmara'nın batısında rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli fırtına beklendiği belirtildi. Beklenen fırtınanın bugün saat 09.00 ila 23.00 saatleri arasında etkili olacağı açıklandı.

Valilik de Uyardı!

İstanbul Valiliği de kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle tedbirli olunması gerektiğine dair vatandaşa uyarı geçti. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre bugün İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da kuvvetli ve kısa süreli fırtına beklendiği ifade edildi.

İstanbul Valiliği yaptığı açıklamasında; "İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına 40-60 km/saat, hamlesi 75 km/saat şeklinde esmesi beklenmektedir. Bu sebeple vatandaşlarımızın meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir." ifadeleri kullanıldı.

VAPUR SEFERLERİ İPTAL EDİLEBİLİR

Bugün beklenen kuvvetli fırtına nedeniyle İstanbul'da vapur seferleri iptal edilebileceğine de dikkat çekildi. Vatandaşların gerekli olmadıkça bugün dışarıya çıkamaması söylenirken, vapur seferlerinin fırtına nedeniyle son dakika iptal edilebileceğine dikkat çekildi ve İBB şehir hatlarının sitesinden takipte kalınması önerildi.