SSK ve Bağ-Kur'lu Emekliye 8000 TL'lik İNTİBAK ZAMMI Müjdesi Geldi

Emeklinin beklediği müjde nihayet geldi. 2000 sonrası emekli maaşı almaya başlayanlar için 8.000 TL'lik intibak zammı tarihi verildi.

SSK ve Bağ-Kur'lu Emekliye 8000 TL'lik İNTİBAK ZAMMI Müjdesi Geldi

Ve Müjde Geldi: Emekliye 8000 TL'lik İNTİBAK ZAMMI Tarihi Belli Oldu!

Milyonlarca emekli uzun süreden beri intibak zammı için hükümetten talepte bulunuyor. Emekli vatandaşlar 2000 yılı öncesi ve 2000 yılı sonrası emekliler arasındaki gelir dengesizliğinin ortadan kaldırılmasını istiyor. Türkiye Emekliler Derneği de bu konuda birçok girişimde bulundu. Nihayet emeklinin beklediği Müjde geliyor. 2000 yılı sonrası emekliler için intibak zammı yola çıktı. SSK ve bağ-kur emeklisi zam tarihini duyunca sevinçten havalara uçacak.

Emekli maaşını 2000 yılından önce alan ve 2000 yılından sonra alan vatandaşlar arasında gelir farkı bulunuyordu. Uzun süreden beri bu gelir adaletsizliği tartışma konusu oluyor hükümetten bu konuya bir çözüm bulması bekleniyordu. Türkiye Emekliler Derneği de konu ile ilgili olarak defalarca devreye girdi emekli maaşlarına intibak zammı yapılması konusunda çağrılar yapıldı. Ve emeklinin beklediği Müjde Nihayet geliyor. Peki emekli intibak yasası ne zaman çıkacak? Emekliye intibak zammı gelecek mi, ne kadar intibak zammı gelecek?

emekli-intibak-zammi-1.jpg

EMEKLİ İNTİBAK YASASI SON DURUM 2024! İNTİBAK ZAMMI NE ZAMAN GELECEK?

2000 yılı sonrası emekli olan vatandaşlar gelir adaletsizliği nedeniyle hükümetten intibak zammı düzenlemesi bekliyor. Milyonlarca emekli düşük maaş mağduriyeti yaşarken konunun çözüme kavuşması için çağrıda bulunuyor. Türkiye emekliler derneği de emekliye intibak zammı için geçtiğimiz aylarda devreye girmiş, hatta konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da mektup yazılmıştı. Emekliye intibak yasası son dakika gelişmesi bugün duyuruldu.

Ankara'dan gelen kulis bilgilerine göre emekli intibak zammı için çalışmalar başladı. Özellikle 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde bu konuda emekliler için umut verici oldu. Yerel seçim öncesi intibak zammının gelmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat verdiği konuşuluyor. Emeklinin mağduriyetinin çözülmesini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından hazırlık yapmasını istedi.

EMEKLİ 8000 TL İNTİBAK ZAMMI GELECEK Mİ?

İntibak zammı ile ilgili bazı iddialarda gündemde. Gelen bilgilere göre emekliye verilecek intibak zammının 8.000 TL olması planlanıyor. İntibak zammı tüm emekliler için geçerli olmayacak. Özellikle 2000 yılı sonrasında emekli olan ve yasanın değişmesi nedeniyle mağduriyet yaşayan emekliler İntibak yasasından faydalanacak. Böylelikle emeklilerin aldıkları emekli maaşları artmış olacak.

emekli-intibak-zammi-2.jpg

EMEKLİ İNTİBAK YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği intibak yasası düzenlemesi için geri sayım başladı. Ankara kulisleri bu iddialarla çalkalanırken tarih olarak mart ayı açıklandı. Yani milyonlarca emeklinin emekli maaşları Mart ayında intibak zammı ile artabilir. Özellikle 2000 yılı sonrası emekliler bu defa yerel seçimlerden umutlu. Emekli intibak zammı yapılması halinde maaşlarda 8.000 TL'lik bir artış olacağı tahmin ediliyor.