Yağmur geliyor! Kavurucu sıcaklardan sonra nefes aldıracak haber geldi

Son günlerde mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklıklar tüm yurtta etkili olurken vatandaşlar da kavurucu sıcaklarla birlikte zor günler geçiriyor. Aşırı sıcak hava ile birlikte günlü yaşam da zorlaşırken yağmur haberleri takip edilmeye başlandı.

Yağmur geliyor! Kavurucu sıcaklardan sonra nefes aldıracak haber geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu tahminleri yakından takip ediliyor. Etkili olan sıcak hava dalgası tüm yurtta kendisini iyiden iyiye hissettirirken vatandaşlar da serin ve yağmurlu havayla ilgili araştırmalarını yoğunlaştırdı. Yurt genelinde günlerdir etkili olan sıcak havanın yerini yağmura bırakıp bırakmayacağı, yağmurun yağacağı tarih ve sıcaklıkların ne zaman düşeceği araştırılıyor. Önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının düşeceği ve yağışlı havaların geri döneceği belirtiliyor. İşte MGM’nin son hava durumu tahminleri…

YURT GENELİNDE SICAK HAVA ETKİLİ OLUYOR

Türkiye genelinde yağışlı ve serin hava yerini sıcak havalara bıraktı. Sıcaklıklar hızla artarken bazı bölgelerde termometreler 30 derecenin üzerine çıktı. Özellikle Akdeniz ve Ege Bölgelerinde yoğun sıcak hava dalgası yaşanıyor. Aniden bastıran sıcaklıklarla birlikte vatandaşlar da aşırı sıcaklardan dolayı bunalıyor. Günlük yaşamı da etkileyen yoğun sıcaklıklar sonrasında gözler Meteoroloji’ye çevrildi. Sıcaklıkların düşeceği ve yağışlı havaların geri döneceği tarih merak ediliyor.

yagmur-geliyor-kavurucu-sicaklardan-sonra-nefes-aldiracak-haber.jpg

SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Hava durumu gündemi vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Hızla mevsim normallerinin üzerine çıkan hava sıcaklıkları ile kavurucu bir yaz sıcağı yaşanırken Meteoroloji’den beklenen yağış uyarısı geldi. Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir, Haziran ayının ilk günlerinde etkili olan sıcaklıklara değindi ve hem nemli hem de ekstra sıcak dalganın günlerdir Türkiye’yi etkisi altına aldığını belirtti. Yurt genelinde etkili olan sıcak havalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan uzman isim, Cuma akşamını işaret etti ve Cuma akşam saatlerinden itibaren sıcaklığın mevsim normallerine döneceğini söyledi. 27-28 derecelerin tahmin edildiğini belirten uzman isim, yurdun iç bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini aktardı. Kıyı bölgelerinde ise yağış beklentisi olmadığını belirtti. Cuma gününden itibaren havanın serinleyeceğini söyleyen Özdemir, rüzgarın da serinlik getireceğini ifade etti.