Yarın çok acil işi olmayan evden çıkmasın! İstanbul’u büyük fırtına vuracak

Son dakika… Meteoroloji uzmanları uyardı. İstanbul Valiliği ve AFAD peş peşe açıklama yaptı. Yarın çok acil işi olmayan evden çıkmasın. İstanbul’u resmen büyük fırtına vuracak.

Yarın çok acil işi olmayan evden çıkmasın! İstanbul’u büyük fırtına vuracak

Son dakika haberine göre İstanbul'da bugün ve yarın çok şiddetli sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca İstanbul'u büyük fırtına vuracak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve uzmanlardan peş peşe uyarı yapıldı. İstanbul'a Yaklaşan Büyük fırtına özellikle pazartesi günü etkisini gösterecek. İstanbul'un Kuzey kesimlerinde gerçekleşmesi beklenen fırtına nedeniyle tedbir alınması istendi. Özellikle köprü halatlarının sağlamlaştırılması da tavsiye edildi.

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak İstanbul'da hafta sonu ciddi yağışlı bir havanın ve fırtınanın etkili olacağını duyurdu. Cumartesi gününden itibaren başlı İstanbul olmak üzere Trakya ve Marmara Bölgesi'nde havanın yağışlı geçeceğini belirten meteoroloji uzmanı aynı zamanda İstanbul'da ciddi bir fırtına beklentisi içinde olduklarını dile getirdi. AFAD'da vatandaşların cep telefonlarına kısa mesaj göndererek uyarı yayınladı. İstanbul'un yanı sıra birçok ile turuncu ve kırmızı kodlu uyarı yapıldı. Hafta sonu hava durumu ve detaylar haberimizde…

hava-durumu-son-dakika-1.jpg

İSTANBUL'DA HAFTA SONU FIRTINA BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği peş peşe uyarı yayınlayarak Cumartesi ve Pazar günü İstanbul'da ciddi bir yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Ayrıca AFAD tarafından vatandaşların cep telefonlarına kısa mesaj gönderildi. İstanbul'da hafta sonu beklenen yağışlar nedeniyle ani sel oluşabileceğini belirten AFAD vatandaşların tedbirli olmalarını istedi.

PAZAR GÜNÜ İÇİN KUVVETLİ FIRTINA UYARISI VAR

Diğer yandan meteoroloji uzmanı Kerem Ökten ve sosyal medyada yayın yapan hava programı sayfası İstanbul için pazar günü tam fırtına uyarısında bulundu. Kerem Ökten sosyal medya hesabından ülke genelinde hafızalara kazınacak bir hafta sonu başlayacağını söyledi. Özellikle işe giden vatandaşların büyük bir mağduriyet yaşayabileceğini belirten Kerem Ökten mutlaka önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.

Hava formu tarafından yapılan paylaşımda ise İstanbul'a Yaklaşan Büyük bir hava kitlesi olduğu belirtilerek özellikle pazar günü ciddi bir fırtına ile karşı karşıya olacağımız ifade edildi. İstanbul'da pazar günü etkili olacak fırtınanın 2004 yılında etkili olduğundan daha güçlü olduğunu belirten Uzmanlar mutlaka tedbir alınması gerektiğine dikkat çekti.

hava-durumu-son-dakika-2.jpg

KAR YAĞIŞI DA GÖRÜLEBİLİR

Meteoroloji uzmanlarına göre hafta sonu hava sıcaklıkları ciddi derecede düşecek. Hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte birçok ilde yüksek kesimlerde kar yağışı da bekleniyor. İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi ve Trakya bölgesinde ince kar örtüsü görülebilir.