Yeni EYT Çıktı! SGK Girişi 2000-2008 Arası Olanlara Yaş ve Prim İndirimi

Yeni EYT müjdesi SGK girişi 2000-2008 arası olanlara geldi. Yaş ve prim şartları sil baştan değişti, erken emeklilik fırsatı geri döndü.

Yeni EYT Çıktı! SGK Girişi 2000-2008 Arası Olanlara Yaş ve Prim İndirimi

Yeni EYT Çıktı! SGK Girişi 2000-2008 Arası Olanlara Yaş ve Prim İndirimi.

Sigorta başlangıç tarihi 2000-2008 arası olanlar için tarihi fırsat geldi. Eyt'yi Kıl payı kaçıranlar bu yeni emeklilik sistemi ile birlikte erken emekli olma şansına sahip olacak. Yeni EYT müjdesi milyonlarca kişiyi kapsıyor. Adeta 2. EYT gibi yeni paketin içinde yaş ve prim indirimi var. Milyonlarca kişi bu fırsatı değerlendirerek emeklilik dilekçesini hemen verebilir. Yeni yasa teklifi torba yasa maddeleri arasında TBMM'ye sunuldu. Peki 2. EYT kimleri kapsayacak? Yeni EYT ile Kimler erken emekli olacak? İşte milyonlarca kişiye yaş ve prim indirimi ile erken emeklilik fırsatının detayları…

YENİ EYT MÜJDESİ O KİŞİLERE GELDİ

Eyt'yi kaçıran milyonlarca vatandaş torba yasa maddeleri ile gelecek yeni erken emeklilik düzenlemelerini büyük bir heyecanla takip ediyordu. Nihayet beklenen Haber geldi. 2. EYT fırsatı ile sigorta giriş tarihi 2000 2008 arası olanlara da erken emeklilik hakkı doğdu. Yeni düzenleme birçok vatandaşın emeklilik yaşını öne çekmesini sağlayacak. Eyt'yi Kıl payı kaçıran, staj ve çıraklık mağduru olan, prim eksiği nedeniyle erken emekli olamayan vatandaşlar bu fırsat sayesinde 55 yaş altı erken emeklilik imkanı ile buluşacak.

yeni-eyt-cikti-sgk-girisi-2000-2008-arasi-olanlara-yas-ve-prim-indirimi-2.jpg

TORBA YASA MADDELERİ İLE TBMM'YE SUNULDU

Yeni EYT olarak adlandırılan kısmi emeklilik düzenlemesi torba yasa maddeleri ile TBMM'ye sunuldu. Yeni düzenleme sayesinde, kadınlar 52 53 yaşında erkekler ise 55 56 yaşında erken emeklilik fırsatını yakalayacak. Ayrıca düzenlemeye göre sigortalılık süresi 10 ve 12,5 yıl olarak değişirken prim gün sayısı ise 3600 ile 4500 gün arasında değişiyor. Düzenlemenin detaylarına ilişkin henüz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından net bir açıklama yapılmadı. Önümüzdeki günlerde TBMM'nin yeniden çalışmaya başlamasıyla birlikte yeni düzenlemenin detaylarının da kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

YENİ EYT NE ZAMAN ÇIKACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 yılının Haziran ayında yapılan genel seçimlerin hemen ardından Eyt'yi kaçıran vatandaşlar için güzel haberi duyurmuştu. Emeklilikte büyük bir reformun yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu açıklamaları sonrası kısmi emeklilik ya da kademeli emeklilik olarak bilinen düzenleme için harekete geçilmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenleme torba yasa maddeleri ile TBMM'ye sunuldu. Yerel seçim ve bayram tatili nedeniyle tatile giren meclis nisan ayı ortalarında yeniden çalışmaya başlayacak. 15 Nisan'dan sonra meclisin açılması ile birlikte kısmi emeklilik düzenlemesine ilişkin görüşmelerde yapılacak. TBMM'de yapılan oylama sonucunda kısmi emekli kabul edilirse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girecek.