Yeni EYT'siz erken emeklilik bileti kesildi! SGK girişi 1999 2002 2003 2006 olan yaşadı

EYT’siz erken emeklilik fırsatı bu defa SGK girişi 1999 2002 2003 2006 olana geliyor. İşte yaş ve prim indirimi ile erken emeklilik imkanları…

Yeni EYT'siz erken emeklilik bileti kesildi! SGK girişi 1999 2002 2003 2006 olan yaşadı

Yeni EYT'siz erken emeklilik bileti kesildi! SGK girişi 1999 2002 2003 2006 olan yaşadı!

Emeklilikte yaş ve prim indirimi sürprizi geldi. Milyonlarca çalışanın beklediği yeni erken emeklilik fırsatı duyuruldu. EYT’yi kaçıran, prim eksiği olan, yaşı tutmayan vatandaşlar yeni düzenlemelerle birlikte erken emeklilik hakkını elde ediyor. EYT’siz yeni erken emeklilik formülleri belli oldu. Bu listede yer alanlar hemen emeklilik dilekçesi vererek maaş almaya başlayabilir. İşte erken emeklilik için yeni formüller…

Çalışanlar için erken emeklilik formülleri özellikle günümüzde büyük önem taşıyor. Uzun yıllar boyunca çalışma hayatının içinde olan ancak emeklilik yaşını öne çekmek isteyen kişiler için geçtiğimiz yıl emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi TBMM’de kabul edilmiş ve milyonlar erken emeklilik yolu açılmıştı. Yeni erken emeklilik düzenlemeleri de yakından takip ediliyor. Şu anda bekleyen prim indirimi düzenlemesi ve ev hanımlarına emeklilik düzenlemesi gündemde. Ancak buna ek olarak Erken emeklilik için başka formül de var. Milyonları ilgilendiren yeni erken emeklilik formülleri ve prim ve yaş indirimi detayları haberimizde…

yeni-eytsiz-erken-emeklilik-bileti-kesildi-sgk-girisi-1999-2002-2003-2006-olan-yasadi-1.jpg

ERKEN EMEKLİLİK İÇİN YENİ FORMÜLLER

Kadın, erkek, engelli, ağır engelli çocuğu olan anneler, yıpratıcı işte çalışanlar, malullük durumu olanlar için erken emeklilik fırsatları var. İşte daha erken yaşta emekli olmak için bazı formüller:

Doğum borçlanması: kadın çalışanlar, sigorta başlangıç tarihinden önce dünyaya getirdikleri çocuklar için üç çocuğa kadar doğum borçlanması yapabiliyor. Her çocuk için 720 gün olarak yapılan doğum borçlanması toplamda 2160 gün erken emeklilik fırsatı tanıyor. Yani kadınlar doğum borçlanması ile altı yıla kadar erken emekli olabiliyor.

Askerlik borçlanması: SGK başlangıç tarihinden önce askerlik hizmetini tamamlayan erkek sigortalılar da en az bir yıl erken emekli olabilmek için askerlik borçlanması yapabiliyor.

O engelli çocuğu olan anneler: bakmakla yükümlü ağır engelli olan çocuğu olan annelerde prim desteğiyle erken emekli olabiliyor. 1 Ekim 2008 sonrası primlere dörtte bir oranında ekleme yapılıyor böylece anneler emeklilik yaşını öne çekebiliyor.

Öğlen emeklilik: sigorta başlangıç tarihinden sonra çalışma gücünü en az %60 ve üstü oranında kaybedenler sağlık raporu almaları durumunda malûlen emeklilik başvurusu yapabiliyor. Ancak sağlık durumundan yani malûlen emekli olmak için en az 1800 gün prim ödemesini tamamlamış olmak gerekiyor.

Yıpratıcı ve ağır işlerde çalışanlara erken emeklilik: madencilik gibi yıpratıcı ve ağır işlerde çalışanlara da ekstra prim desteği veriliyor. Ağır işlerde çalışanlar için hazırlanan meslek grubu listesi SGK’nın resmi internet sitesinde yer alıyor.

Engellilere vergi indirimi: Engelli çalışanlar için de vergi indirimi bulunuyor. En az %40 ve üstü engeli olanlar 15 yıl ve 3600 gün prim ile yaş şartı aranmadan emekli olabiliyor.

Kısmi emeklilik: 15 yıl çalışma ve 3600 prim günü tamamlayanlara kısmi yemeklik fırsatı da var. Ancak bu fırsat 9 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar için geçerli. Bu tarihten sonra sigorta girişi olanların 25 yıl ve 4500 prim gününü tamamlaması gerekiyor.

yeni-eytsiz-erken-emeklilik-bileti-kesildi-sgk-girisi-1999-2002-2003-2006-olan-yasadi-2.jpg

PRİM İNDİRİMİ DÜZENLEMESİ GELİYOR

Yukarıda belirtilen erken emeklilik fırsatlarına ek olarak bağ kurlu çalışanlar için de prim indirimi düzenlemesi geliyor. Bağ kurlulara prim indirimi 1800 gün olarak uygulanacak. Böylece bağ kurlular beş yıl erken emeklilik fırsatına sahip olacak.